Mariborčani so po skoraj treh tednih včeraj znova trenirali v domačem Ljudskem vrtu. Zasedbi trenerja Krunoslava Jurčića se je po prestopu med vijoličaste prvič pridružil tudi Milivoje Novaković, ki je s svojo odločitvijo poskrbel za precejšen dvig prahu.


Reprezentančni napadalec za zdaj še ni bil na voljo za izjave, zato pa je o njem spregovoril trener Jurčić. “Prvi vtis je pozitiven. Vedeli smo, koga smo dobili po nogometnih sposobnostih, me pa veseli, da je Novaković kljub vmesnemu premoru prišel v dobrem stanju. Tako je grajen, da se mu ne nabirajo kilogrami in se kot izkušeni profesionalec ne zapusti, če ni v rednem delovnem procesu. Opravljeni testi so ob prihodu pokazali zelo zadovoljivo stanje. Dobil sem ustrezne povratne informacije, pogovorila sva se o načrtu dela. Počasi bomo opravili uvajalni program in iskali njegovo golgetersko formo,” je novega varovanca pohvalil Jurčić, ki ob uvodnem pomladanskem dejanju verjetno še ne bo tvegal s prevelikim deležem minutaže.

Jurčić bo imel v nadaljevanju sezone, ko bodo na voljo vsi igralci, široko izbiro, posledično se bo moral marsikdo sprijazniti tudi z mestom na tribuni. A ostra konkurenca je tudi dodatna spodbuda k trdemu delu, poudarja Dare Vršič: “Maribor je klub, v katerem mora biti konkurenca prisotna na vsakem igralnem položaju. Tako je ves čas, odkar sem tukaj. Tako mene kot vse soigralce to žene naprej, k nenehnemu dokazovanju. O tem, kdo bo igral, odloča trener, mi pa smo z mislimi le pri tekmi s Celjem. Otvoritev sezone vedno prinaša določeno negotovost, a verjamem, da bomo potrdili dobro pripravljenost. Kot večni optimist pa sem prepričan, da bomo začeli z zmago.”

Uvodni obračun s Celjem bosta zagotovo izpustila Matej Palčič in Amar Rahmanović, medtem ko Valon Ahmedi trenira po prilagojenem programu. Denis Šme se je ekipni vadbi pridružil z zaščitno masko. Gregor Bajde, Marwan Kabha, Jean Philippe Mendy, Mitja Viler in tudi Dare Vršič pa bodo morali v soboto paziti, da ne vknjižijo četrtega rumenega kartona, saj bi bili v tem primeru prisiljeni izpustiti večni derbi z Olimpijo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…