Domžalčani so med tednom doživeli še osmi poraz v letošnjem državnem prvenstvu. Četa trenerja Luke Elsnerja je še tretjič letos izgubila z Zavrčem, popravni izpit bodo imeli Domžalčani že jutri, ko bodo v domačem Športnem parku gostili nogometaše velenjskega Rudarja.


“Prvi polčas je bil z naše strani katastrofalen. Na igrišču smo bili popolnoma izgubljeni in krivda za to je v celoti na strani igralcev. V drugem polčasu smo zaigrali bolje, si pripravili ogromno strelov proti vratom, a smo bili premalo učinkoviti. Kljub slabemu prvemu polčasu, bi lahko osvojili vse tri točke, ampak nogomet te vselej kaznuje, ko nisi vseh 90 minut stoodstoten. Po takšni tekmi moramo čim manj govoriti in se osredotočiti le na delo,” se je sredinega obračuna dotaknil Juninho, ki je po zimskem povratku v Športni park ob Kamniški Bistrici v statistiko vpisal še peti nastop v sezoni. Izkušeni vezist poudarja, da je potrebno po porazih čimmanj govoriti in se raje posvetiti delu: “Ko si rezultatsko neuspešen, je najbolje ostati tiho in se zakopati v delo. Vsak igralec si mora priznati svoje napake in storiti vse, da jih ne ponavlja. Vsi moramo dati vsaj 50 odstotkov več kot smo do sedaj. V lovljenju našega cilja smo še vedno v dobrem položaju, a to se lahko že ob naslednjem spodrsljaju drastično spremeni. Sedaj moramo le trdo delati in čim manj govoriti,” je še dejal izkušeni Brazilec.

31-letni Brazilec pred obračunom z Velenjčani pravi, da si moštvo novih spodrsljajev v zaključku sezone ne sme več privoščiti: “Dvakrat ali trikrat v sezoni smo že imeli tako imenovano zaključno žogico v boju za Evropo, a je nismo izkoristili. Tekma z Zavrčem je končana, razplet je poskrbel za glavobol, a z mislimi se moramo čim prej osredotočiti na sobotno tekmo z Rudarjem. V težkem položaju na plano pride karakter ekipe in igralcev. Vsak igralec mora na naslednjih tekmah pokazati vso svojo kvaliteto, da skupaj sezono uspešno pripeljemo do konca. Prostora za spodrsljaje ni več.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…