Domžalčani so se s petkovo zmago in po remiju Celja v Novi Gorici znova zavihteli na drugo mesto ligaške razpredelnice. Varovanci trenerja Luke Elsnerja so še tretjič letos ugnali Radomlje in se ob treh točkah veselili še prekinitve niza brez doseženega zadetka, ki je trajal 601 minuto. Domžalski strelski post je v 35. minuti prekinil Juninho, ki se je po zimskem povratku veselil prvega zadetka v rumeno-modrem dresu.


“Vesel sem doseženega gola, vendar me še veliko bolj veselijo vse tri točke. Ekipa je potrebovala takšen rezultat. Morda igra še ni bila najboljša, veliko je bilo nihanj, ampak najpomembnejše so tri točke. Zelo smo zadovoljni. Seveda pa drži, da si z zadetkom igralec vedno dvigne samozavest. Uspelo mi je že na drugi tekmi in sedaj moram le še nadaljevati v tem slogu,” je po zmagi na tretjem občinskem derbiju z Radomljani za klubsko spletno stran dejal Juninho. Izkušeni Brazilec kljub visoki zmagi priznava, da igra Domžal še ni najvišji ravni, a verjetno vseeno ni potrebno posebej poudarjati, da je bila zmaga pred sobotnim obračunom z Domžalami dobrodošla tudi iz psihološkega vidika: “V prvih petnajstih minutah nam ni steklo. Najverjetneje je bila prisotna določena mera nervoze, saj smo se zavedali, da moramo čim prej doseči gol. Po prvem zadetku smo zaigrali bolje in do polčasa smo imeli vse pod nadzorom. Drugi polčas smo začeli zelo slabo, a smo se potem vendarle zbrali in povsem mirno pripeljali tekmo do konca. Čez praznike smo se spočili in sedaj že razmišljamo o Olimpiji.”

Ljubljančani so bili jeseni prvi, ki so Domžalam ukradli točko. Po osmih zaporednih zmagah Domžal se je obračun v Športnem parku končal brez zmagovalca, v soboto pa bosta obe ekipi iskali tri točke, ki bi v napornem sporedu nogometašem dale dodatne energije: “Ko zmagaš, je vse lepše. Tudi ostali izidi so nam šli na roko, tako da gremo lahko povsem mirno v nadaljevanje prvenstva. Pred nami je zelo zahtevno obdobje, saj bomo tekme igrali v ritmu sreda-sobota. Prepričan sem, da smo dovolj dobro fizično pripravljeni. Verjamem, da bomo uspešni in da bomo imeli na koncu sezone veliko razlogov za veselje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Želeli so si Mudrinskega, pripeljali bodo Matka

V taboru celjskega prvoligaša so letošnjo sezono začeli precej medlo in šele včeraj, v pet…