Domžalčani se pripravljajo na jutrišnje gostovanje v Kopru, kjer bodo rumeni gostovali tudi konec maja, ko bo Bonifika gostila pokalni finale. Še pred dvobojem z Olimpijo bo četa trenerja Simona Rožmana odigrala pet ligaških preizkušenj, v katerih bo dvakratni državni prvak skušal potrditi drugo mesto lestvice.


Pri lovu na želeno uvrstitev bo domžalski zasedbi morda pomagal tudi Juninho, ki se je v torkovi pripravljalni tekmi z Zarico vrnil na igrišča in zaigral prvič po 13. septembru, ko si je v pokalnem obračunu s Tolminom poškodoval koleno. Brazilec za klubsko spletno stran priznava, da pot do povratka na zelenice ni bila lahka: “Po tekmi z Zarico sem se zamislil in se spomnil, kakšno pot sem prehodil. Po operaciji sploh nisem mogel premikati noge, potem pa sem korak za korakom prišel do tega, da lahko znova igram. Povratek na igrišče je največje poplačilo trdega in izjemno napornega dela v času rehabilitacije. Ta je trajala sedem mesecev in moram se zahvaliti vsem, ki so mi na tej težki poti stali ob strani. Vseskozi so me spodbujali in skrbeli, da nisem obupal. Na koncu mi je tudi z njihovo pomočjo uspelo.”

“Če se le spomnim trenutkov po operaciji, ko sploh nisem mogel hoditi, se sedaj počutim kot majhen otrok. Celo življenje se ukvarjam z nogometom in ko ga ne moreš igrati, ti je zelo težko. Po tekmi se mi je odvalil kamen od srca in težko opišem, kako zadovoljen sem,” dodaja vselej nasmejani vezist, ki priznava, da po več kot polletni odsotnosti še ni na vrhuncu forme, a je izjemno vesel, da je koleno tudi med tekmo zdržalo vse napore. Čeprav čaka Domžale še pet ligaških obračunov, tudi Juninho že pogleduje proti pokalnemu finalu. Pred šestimi leti, ko so Domžalčani osvojili za zdaj edini pokalni naslov, je bil prav Juninho junak dvoboja z Mariborom, ki je ponudil kar sedem zadetkov: “To so moje tekme. Na Stožicah sem bil najboljši igralec, enako tudi v finalu azerbajdžanskega pokala. Tudi, če ne bom igral oziroma ne bom najboljši na igrišču, je edina želja, da osvojimo novo lovoriko.”

Prav Juninho je kot nogometaš Domžal odigral največ pokalnih srečanj, natančneje 22, ob tem pa 33-letnik lovi tudi prvo mesto klubske prvoligaške lestvice. Brazilec z 196 nastopi zaostaja zgolj za Luko Elsnerjem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…