Zadnji krog pred reprezentančnim premorom vodilni trojici ni ponudil veliko razlogov za veselje. Domžalčani so izgubili v Novi Gorici, Olimpija tudi v četrtem poizkusu ni našla poti do zmage, a je osvojila prvo pomladansko točko, še najbolj zadovoljni pa so lahko bili v taboru Maribora, saj je razlika pred aktualnim prvakom ostala nespremenjena.


Vijoličasti so v štajerskem derbiju remizirali s Celjem, čeprav so v zadnji tretjini dvoboja igrali z možem več. Varovanci trenerja Darka Milaniča številčne premoči tudi po zaslugi čvrste postavitve domačega moštva niso znali izkoristiti, kaj lahko pa bi se v zaključku dvoboja znašli tudi v rezultatskem zaostanku. Domači strateg Igor Jovićević je namreč sredi drugega polčasa s potezo, da namesto strelca Daliborja Volaša v igro pošlje svežega Jucieja Lupeto, (skorajda) zadel v polno, ravno tako kot tudi robustni portugalski napadalec.

Nekdanji up Porta, pri katerem je v mladinskih selekcijah nekaj časa igral tudi z Olimpijinim vezistom Ricardom Alvesom, se je znašel v dveh priložnostih. Še pred strelom, ki je Jasminu Handanoviću nevarno spolzel med rokama in nogama, je pristašem Maribora dih zastal v 78. minuti, ko je Lupeta silovito sprožil s 25 metrov in s pravim projektilom zatresel prečnik mariborskega gola. “Trener mi je dejal, naj samo uživam v igri in dam vse od sebe. Pozna moje kvalitete in drugega ni bilo za reči. Ko sem udaril po žogi, sem si v tistih nekaj stotinkah, ko je žoga letela proti golu, govoril, da je gol, da bo gol, da bo žoga v mreži. Potem pa se je je vratar na rahlo dotaknil in zletela je v prečnik. Resnično sem imel dober občutek. A nič zato, bo pa naslednja na novi tekmi v mreži (smeh),” se je priložnosti za klubsko spletno stran še enkrat spomnil 23-letni napadalec.

Lupeta, ki se je nazadnje dokazoval tudi v Južni Afriki, sicer ne skriva visoke samozavesti: “Mislim, da je bil načrt trenerja, da me pošlje prvič na igrišče v takšnem trenutku. Nihče v Sloveniji do sedaj ni vedel, kako igram. Sedaj vedo. Oziroma, mislijo, da vedo. Še vedno imam veliko za pokazati. Morda bodo sedaj nasprotni branilci bolj pozorni na mene, a to zame ne predstavlja težav. Všeč mi je, če me tesno pokrivajo, saj se lahko tako še bolje izrazim na igrišču.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najvišja kazen v minulem krogu pripadla Mariborčanom

Boštjan Jeglič, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po odigranem 19. krogu P…