Včerajšnji štajerski derbi ni dal zmagovalca. Celjani in Mariborčani so se razšli z delitvijo točk, s katero so bili po tekmi precej bolj zadovoljni gostitelji, ki so bili na krilih vratarja Matica Kotnika v izdihljajih dvoboja preko rezervista Lupete dvakrat blizu drugega zadetka.


Darko Milanič je po tekmi priznal, da v določenih trenutkih ni bil zadovoljen z igro svojih varovancev: “Bili smo priča zanimiva tekmi. Publike je bilo veliko, vzdušje je bilo zelo dobro. Moštvi sta si ustvarili nekaj priložnosti, tekmo smo pričeli zelo dobro in pričakoval sem, da bomo skozi celotno tekmo odlični. Po zadetku smo izgubili poletnost in igrivost, ki smo jo imeli do takrat. V določenih trenutkih smo bili preveč lahkomiselni in smo se pričeli poigravati. Ob nekaj protinapadih je nasprotnik šel direktno proti majhnemu številu igralcev. To smo sicer reševali solidno, a z veliko rizika, kar ni dobro. Slabe minute so bile ob koncu polčasa kaznovane z zadetkom. V drugem polčasu smo bili do izključitve zelo dobri, po tem pa ob zaprti sredini nismo našli poti, ki bi si je želeli. Tudi nasprotniku gredo zasluge za to. V štirih krogih smo osvojili deset točk in s tem izkupičkom smo zelo zadovoljni.”

Gostje so zadnjo tretjino dvoboja odigrali z igralcem več, a vijoličasti na postavljeno obrambo Celja niso našli odgovora. Milanič je pogrešal predvsem več igre preko bočnih položajev: “Zaradi tega je bilo na koncu tekme vse skupaj odprto. Sveži napadalec Celja je poskrbel za dodatno razburjenje in nepredvidljivost. Ker je nasprotnik zaprl sredino, sem želel z Bajdetom izkoristiti prostor po boku. Želeli smo prodreti po bočnem položaju, vendar se to zgodilo. Vsakič je žogo dobil na blok, namesto po liniji je šel v sredino, odigraval in nismo ga videli. To so stvari, ki jih ne treniramo, danes smo se morali prilagoditi in v trenutku, ko smo imeli igralca več in pobudo improvizirati. Nismo igrali tekoče in kot bi si želeli. Nismo našli poti do nasprotnikovega gola, zahteval sem več igre po bočnih položajih. Levi je bil z Vilerjem dokaj aktiven, desni pa je bil povsem pasiven in po desni strani nismo naredili ničesar. To ni bilo dobro, proti nasprotniku, ki se zapre, je potrebno narediti višek in danes smo ga naredili premalokrat.”

Foto: Jure Banfi

Kot že zapisano, so bili v domačem taboru precej bolj zadovoljni z osvojeno točko, Igor Jovićević pa je po tekmi priznal, da je njegovo moštvo tekmo pričelo v krču in s precejšnjo mero nervoze, ki jo je hitro prejeti zadetek še povečal: “Ekipi čestitam za fanatično borbo, željo, taktično disciplino in odgovornost. Fantje so se borili eden za drugega. Takšne tekme dvignejo moralo, še posebej po takšnih pogojih. Kot je dejal že Darko, je Maribor precej bolje odprl tekmo. Gostje so imeli nadzor, mi smo bili nervozni in v krču. Hitro prejeti gol je poskrbel za še nekaj nervoze in nasprotnik nas je s svojim gibanjem spravljal v težave. Pred koncem prvega polčasa smo prišli do ravnotežja, izenačujoči gol je psihično dvignil moštvo, v nadaljevanju pa smo delovali precej drugače. Izključitev je prav tako vplivala na psiho in na nadaljnji potek tekme.”

Zagrebčan na celjski klopi je nekaj komplimentov namenil tudi Maribora, remi in točko pa je ocenil kot zmago in dobro spodbudo za nadaljevanje prvenstva: “Moštvo je pokazalo enotnost in zdržala pritisk Maribora, ki je zelo dobra ekipa. Maribor mi je všeč, gre za dobro moštvo, Darku čestitam za prvo mesto, ki je zasluženo tudi glede na prikazano igro. Točka z igralcem manj proti takšni ekipi je zadovoljiva, remi dojemamo kot zmago. Točka je dobrodošla za samozavest. Med premorom bomo psihično in fizično okrevali ter se osredotočimo na tekmi, ki odločajo o naši usodi, s tekmeci, ki so na lestvici okrog nas, Gorica, Koper, Krško in Rudar. To je naša liga, današnji rezultat in igra pa nam dajeta optimizem za prihodnost.”

Maribor bo po reprezentančnem premoru gostil Radomlje, Celjane pa čaka lokalni derbi v Velenju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…