Že pred časom smo pisali, da je obetavni bočni branilec Boban Jović najverjetneje že odigral zadnjo tekmo za Olimpijo. Ker ni hotel podaljšati sodelovanja, pogodba bi se mu namreč iztekla s koncem sezone, ga je vodstvo kluba postavilo na hladno. Zadnjo tekmo je tako odigral v začetku oktobra, ko je Olimpija na domačem igrišču premagala Muro s 3:1. A včeraj je kot strela iz jasnega v javnost prišla novica, da je 21-letni Celjan podpisal novo pogodbo in tako podaljšal svoje bivanje v zmajevem gnezdu do junija 2015.


Nekdanji član Šampiona in Aluminija je v letošnji sezoni odigral trinajst tekem in za bočnega branilca dosegel spodobne štiri zadetke, s čimer je bil nekaj časa tudi prvi strelec Ljubljančanov. Eden najboljših bočnih branilcev Prve Lige Telekom Slovenije je bil s strani javnosti že preseljen v Maribor oziroma tujino, le malokdo pa je verjel v to, da bi lahko z Olimpijo podpisal novo pogodbo. Še posebej, ko smo lahko prebrali nekatere izjave predsednika Olimpije Izeta Rastoderja, da Olimpije ne bo izsiljeval nihče, ne agenti in ne nogometaši. A kot kaže, izjave niso imele negativnih posledic in niso dodatno poslabšale, že tako načetega odnosa med obema akterjema.

Dobitnik Zmajevega srca za leto 2011, naj bi pred podaljšanjem pogodbe z Olimpijo zavrnil tudi ponudbo večnih rivalov iz Maribora, ki so ponujali finančno precej ugodnejšo pogodbo. Trener Andrej Razdrh ga je tako včeraj že uvrstil na klop za rezervne igralce, a priložnosti za igro ni dobil. Jović se bo verjetno kaj kmalu vrnil v začetno enajsterico zeleno-belih, a je seveda veliko vprašanje kako je petmesečno neigranje vplivalo na njegovo samozavest in formo. Ne pozabimo, preden so ga pri Olimpiji postavili na hladno, je bil Jović tudi kandidat za člansko reprezentanco. 

Podaljšanje pogodbe lahko označimo kot najbolj salomonsko rešitev, volk je namreč sit, koza pa je z nekaj praskami ravno tako cela. Jović bo verjetno, če bo kazal formo kot pred neigranjem, kaj kmalu zapustil Slovenijo, Olimpija pa si lahko obeta odškodnino od njegovega prestopa. Jović bo svojo plat zgodbe predstavil na jutrišnji novinarski konferenci, bralci pa lahko svoje mnenje zapišete na forumu.

 

Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…