Pri novomeški Krki so lahko z začetkom spomladanskega dela državnega prvenstva kar zadovoljni. Četa trenerja Andreja Kastrevca je na petih tekmah osvojila sedem točk in na ligaški razpredelnici ujela osmouvrščene Goričane, ki so tako kot Dolenjci doslej zbrali 22 točk.


Novomeščani so pred reprezentančnim premorom ugnali še Koprčane, s čimer so prekinili tudi negativni niz na medsebojnih tekmah. Kanarčki so namreč dobili zadnjih devet tekem s Krko, ki pa je v nedeljo načrtovala drugačen scenarij. Primorci so sicer imeli svoje priložnosti, a se Miodrag Mitrović, ki je z nekaj obrambami spomnil tudi na Matka Obradovića, ni pustil premagati, v fazi napada pa je igro odlično vodil Nana Welbeck Maseko, ki se je tako kot Enes Novinić veselil zadetka in podaje. Piko na i je ob koncu postavil še Kevin Kauber, ki je izkoristil predložek Josipa Fučka, ki je spregovoril za klubsko Facebook stran: “Zadnji dve tekmi sta nam zelo popravili razpoloženje in dvignile samozavest. Sedaj vidimo, da se lahko enakopravno borimo z vsako ekipo in tudi v Maribor gremo prikazati dobro predstavo, saj nimamo ničesar izgubiti. Prepričan sem, da lahko s takšno igro, kot smo jo prikazali proti Kopru, pridemo do pozitivnega rezultata,” je dejal 30-letni krilni nogometaš, ki se je na novomeški Portoval preselil pred začetkom letošnje sezone, potem ko je v lanski branil barve Zavrča.

Fuček razloge za dobre rezultate vidi v timski igri, veseli pa ga tudi čedalje večja podpora gledalcev: “Pričeli smo igrati timsko, veseli pa smo, da imamo vedno večjo podporo tudi s tribun, kar igralcem veliko pomeni.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…