Eden najzaslužnejših, da je novomeška Krka Ljudski vrt zapuščala z veliko točko v žepu, je zagotovo tudi Josip Fuček. Izkušeni Hrvat, ki se je poleti na Portoval preselil iz završkih vrst, v nadaljevanju državnega prvenstva kaže zelo dobre predstave, saj je na šestih tekmah ob zadetku v statistiko vpisal še štiri podaje. Zadnjo je dodal včeraj, ko je v 48. minuti z lepim predložkom pred gol Maribora zaposlil Žigo Kastrevca.


Slednji je odlično dostavo izkoristil in v lepem slogu z glavo matiral nemočnega Jasmina Handanovića, s čimer je odprl šokanten začetek drugega polčasa. Fuček, ki je konec februarja dopolnil 30 let, je v veliki meri ponovil besede trenerja Andreja Kastrevca, saj je tudi krilni nogometaš po tekmi ocenil, da bi lahko s soigralci iz obračuna izvlekel še kaj več kot le točko: “Že pred tekmo sem dejal, da smo v dobri formi in da v Maribor prihajamo odigrati dobro tekmo. Nadejali smo se dobrega rezultata, ki smo ga tudi dosegli. Iskreno, menim, da bi lahko glede na to, da smo imeli igralca več, iz tekme izvlekli še kaj več. Nezavedno smo se povlekli v obrambo in Mariboru dovolili, da prevzame kontrolo igre, kar je nasprotnik izkoristil in zabil gol za izenačenje,” je za SNPortal dejal nogometaš, ki je tik pred tem, da na prvoligaških zelenicah prebije mejo tri tisoč odigranih minut.

In kakšen je bil recept za odličen začetek drugega polčasa? “Med polčasom smo se dogovorili, da se bomo na igrišče vrnili z mislijo, da tekma še ni končana in nas čaka še polčas igre. Tega smo se tudi držali, na srečo so za nami dobre igre in rezultati, zato gremo sproščeno nad nove izzive,” je zaključil Fuček, ki se bo v naslednjem krogu na domačem Portovalu meril z Radomljani.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…