Domžalčani so se morali po odličnem začetku sezone, ko v desetih tekmah niso doživeli poraza in prejeli zadetka, v zadnjih treh tekmah zadovoljiti z vsega dvema točkama. Luka Elsner, strateg rumeno-mordih, z izkupičkom v zadnjih treh krogih seveda ni bil zadovoljen, saj se je zdelo, da bi lahko njegovi varovanci iztržili več kot dejansko so, s čimer se je strinjal tudi napadalec Joshua Parker.


“Vsaka ekipa se znajde v težkem obdobju in upam, da se bo naše končalo že v nedeljo. Zavedali smo se, da bodo prišli tudi težki časi in verjamem, da bodo naši trajali le tri tekme. Če proti Krki ne osvojimo vseh treh točk, bomo izgubili prvo mesto, zato moramo narediti vse, da se to ne zgodi,” je v daljšem pogovoru za spletno stran domžalskega kluba dejal 25-letni Londončan, ki je med reprezentančnim premorom domžalske barve zastopal na drugem koncu zemeljske oble, saj je v dresu Antigve in Barbude tekmoval v drugem krogu kvalifikacij za Karibski pokal in se veselil zgodovinskega dosežka. Majhna otoška državica sredi Antilov se je namreč veselila napredovanja v zadnji krog tekmovanja, hitronogi napadalec pa je po 20-urnem potovanju v Slovenijo, dan kasneje že oblekel dres vodilnega moštva in zaigral proti Rudarju. Napadalec, ki je bil po tekmi z Velenjčani še vedno pod vtisom reprezentančnega uspeha, je našel tudi nekaj skupnih točk reprezentance in domžalskega prvoligaša: “Z Antigvo in Barbudo smo se uvrstili v zadnji krog Karibskega pokala in če se v skupini uvrstimo na eno od prvih dveh mest, se bomo prebili na Zlati pokal. To je neverjeten dosežek za državo, ki ima vsega 80 tisoč prebivalcev. Vseskozi se borimo proti velikanom, med katerimi sta tudi Jamajka in Haiti, ki imata več kot deset milijonov prebivalcev. Trenutno se sploh ne zavedamo, kaj smo dosegli, saj od sebe pričakujemo še veliko več. Zgodba je v določeni meri podobna Domžalam. Gre za majhen kraj, ki se ne more pohvaliti z vročo nogometno publiko. Kljub temu se zavedamo, česa smo sposobni, zato s tako veliko strastjo nastopam tako za Domžale kot tudi za svojo državo. Gre za podobni zgodbi.”

Parker v letošnji sezoni še išče strelsko formo, ki ga je v tandemu s Slobodanom Vukom krasila v lanski sezoni, letos pa si z robustnim napadalcem v napadu še ni delil prostora. Ob dveh pokalnih zadetkih, v uvodnem krogu je dvakrat zatresel mrežo Šmartnega, se je Parker v letošnji izdaji Prve lige Telekom Slovenije podpisal pod dva zadetka, zato pa se je pred dnevi, v tekmi s Sveto Lucijo, veselil reprezentančnega prvenca: “Dosegel sem prvi reprezentančni gol in glede na končni razplet je bil to gol, ki nas je popeljal v naslednji krog. Trenutek si bom zapomnil do konca življenja, za spomin pa sem si shranil tudi dres, v katerem sem igral. Kljub vsemu je to že preteklost, zato moram gledati le v prihodnost. Enako velja tudi za Domžale. Tekma z Rudarjem je za nami in ne glede na to, ali smo igrali dobro ali slabo, se moramo osredotočiti na naslednjo tekmo in zmagati. Nobenih izgovorov ni. V nedeljo nas čaka Krka in zmaga je nujna.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…