Dokaz, da se kakovost Prve lige Telekom Slovenije vztrajno dviguje, je tudi čedalje večje število reprezentantov, ne mislimo toliko na slovensko izbrano vrsto, kamor je bila tokrat povabljena mariborska trojka v sestavi Željko Filipović, Aleš Mertelj in Mitja Viler, ampak predvsem na tuje reprezentance.


Valon Ahmedi je bil vpoklican v mlado reprezentanco Albanije, Agima Ibraimija v dresu Makedonije danes čaka kvalifikacijski obračun z Luksemburgom, barve domžalske prvoligaša pa na drugem koncu zemeljske oble zastopa Joshua Parker. Rojeni Londončan od leta 2010 nastopa za domovino svojega očeta, Antigvo in Barbudo, ki se s karibskimi sosedami bori za uvrstitev na Karibski pokal. Parker in reprezentančni soigralci so pred tedni s tremi zmagami že preskočili prvi krog kvalifikacij, odlično pa so pričeli tudi drugi krog kvalifikacij, ki v teh dneh poteka na Trinidadu in Tobagu. Z izidom 2:1 je danes ponoči po slovenskem času padla Sv. Lucija, odločilni zadetek pa je v izdihljajih srečanja dosegel prav Parker, ki se je tako veselil prvenca v reprezentančnem dresu.

Antigvo in Barbudo, ki ji je v minulem mesecu uspel velik premik po FIFA lestvici, iz 149. so skočili na 80. pozicijo, kar je najvišje v zgodovini, v nadaljevanju tega tedna čakata še dve kvalifikacijski tekmi. v noči s petka na soboto se bodo pomerili z Dominikansko republiko, dva dneva kasneje pa sledi še obračun z domačim Trinidadom in Tobagom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tomić kljub sem težavam Olimpije ostaja optimist

Olimpijo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, kar bo za Zmaje prva tekma po težavah s kor…