V celjskem taboru so se pred začetkom spomladanskega dela sezone soočili z epidemijo gripe, ki je ob treh članih trenerskega štaba v posteljo položila še osem nogometašev. Posledično je bil uvodni obračun s Koprčani prestavljen na današnji večer, v srečanje s Krko pa so grofje krenili v okrnjeni zasedbi, čeprav so nekateri nosilci igre vseeno stisnili zobe in zaigrali, določeni tudi s povišano telesno temperaturo.


Na celjski klopi za rezervne nogometaše se je tako znašlo kar nekaj golobradih mladcev, tri izmed njih je trener Rožman v drugem polčasu poslal tudi v igro. Adnan Bašić in Blaž Zbičajnik sta v tekmi z Dolenjci doživela članski krst, dobrih 20 minut pred koncem tekme, ko je izid na semaforju kazal na 2:1 v korist Celjanov, pa je na igrišče pritekel tudi najmlajši izmed trojice, Jon Šporn. Vsega 17-letni Jon si je dres članskega moštva nadel še drugič v karieri, prvič po zadnji tekmi lanske sezone. Obetavnega vezista smo povprašali, če mu je bilo zaradi dejstva, da ni zaigral prvič, kaj lažje: “Glavni razlog, zaradi katerega mi je bilo lažje kot sicer, je število kakovostnih in zahtevnih treningov, ki sem jih v zadnje pol leta opravil s članskim moštvom. V trenažnem procesu s članskimi igralci je namreč lažje napredovati, saj je konkurenca precej večja, vselej pa je treba dati svoj maksimum, saj si lahko kot mlad igralec le tako konkurenčen.”

Foto: Jure Banfi
“V trenažnem procesu s članskimi igralci je namreč lažje napredovati.” (Foto: Jure Banfi)

V soboto, ko je v Celju gostoval Maribor, je sledil še korak naprej, saj se je produkt celjske nogometne šole znašel v začetni enajsterici trenerja Simona Rožmana in predvsem v prvem polčasu na levi strani igrišča dobro sodeloval z Benjaminom Verbičem. Na igrišču je ostal do 58. minute, najmlajši strateg Prve lige Telekom Slovenije pa je po tekmi dejal, da je bil zadovoljen s prikazano predstavo. Nas je zanimalo, če sta pred začetkom obračuna s trenerjem opravila tudi individualni pogovor: “Posebnega pogovora nisva imela, sem se pa na podlagi treningov zavedel, kaj od mene pričakuje. Treniramo namreč tako, da vsi vemo, kakšna je naloga posameznega igralca v enajsterici. Vsekakor pa se s trenerjem igralci vseskozi ogromno pogovarjamo, svetuje nam pri vseh vidikih naše igre. Nedvomno ima velik vpliv na moštvo, še posebej pa to občutimo mladi igralci, katerim posveča še dodatno energijo,” je za SNPortal dejal nečak Simona Sešlarja, ene od legend celjskega kluba. Član mlajših reprezentanc Slovenije je priznal, da sta bili obe tekmi zahtevni, a so ga v sobotnem štajerskem derbiju prevevali posebni občutki: “Obe tekmi sta bili zahtevni, temu primeren je bil tudi pristop. Proti Krki smo bili morda pod večjim rezultatskim pritiskom, tekma z Mariborom pa je za nas morda celo najlažja tekma sezone, saj vemo, da nam nasproti stoji udeleženec lige prvakov. Nedvomno so me na štajerskem derbiju prevevali posebni občutki, saj sem tekmo prvič v članski konkurenci začel v prvi enajsterici, ob tem pa nas je tudi na tribunah pričakala zelo lepa kulisa.”

V vodstvu celjskega prvoligaša so se že pred leti zavestno odločili, da priložnost namenjajo tudi najbolj talentiranim najstnikom, med slednje zagotovo spada tudi Šporn, ki pa v napovedih za prihodnost ostaja skromen. “Ostajam skromen, saj se zavedam, da lahko napredujem le ob pravem pristopu na treningih članskega in mladinskega moštva. Vsako priložnost bom skušal čim bolje izkoristiti, z veliko mero trdega dela pa želim čim prej dokončno vključiti v rotacijo članskega moštva. V Celju se želim nato uveljaviti na prvoligaški sceni, v prihodnje pa s klubom doseči tudi dober rezultat. Tukaj sem namreč že od osmega leta starosti, tako da ima NK Celje v mojem srcu posebno mesto. Moje želje so povezane tudi z reprezentanco, kjer si želim v mlajših selekcijah nositi čim večje breme,” je še pristavil celjski up.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…