Proti Domžalam z dvema igralcema več niso zmogli do zmage, včeraj pa so Celjani dokazali, da so se iz takratne tekme tudi nekaj naučili. Trener Simon Rožman je namreč že takrat poudaril, da bo njegovo moštvo ob naslednji priložnosti, če se bo ta ponudila, izkoristila dva moža več. In na priložnost grofje niso čakali prav dolgo. V pokalni generalki s Koprom so Celjani ob polčasu zaostajali za dva zadetka, a so kanarčki v sodniškem dodatku ostali brez dveh izključenih igralcev, kar je domača četa v nadaljevanju znala izkoristiti v svojo prid.


“Pred tekmo smo se zavedali, kako se bo Koper postavil. V prvem polčasu nam ni steklo, težave smo imeli predvsem na obeh bokih. Nasprotnika smo prislili v živčnost in rdeče kartone. V garderobi smo se pred drugim polčasom dogovorili, da odigramo mirno. V tekmi z Domžalami smo se marsikaj naučili in potrenirali. Kritike, ki so bile po tekmi z Domžalami uperjene na naš račun, smo danes utišali. Bili smo strpni, priložnosti iskali po bokih in prihajali v obetavne situacije. In konec koncev, mislim, da zasluženo zmagali s 3:2. Za gledalce je bilo srečanje zagotovo zanimivo. Tekma preobratov, tudi na tribuni je bilo polno čustev. Mislim, da se za takšne tekme izplača trenirati in živeti,” je po zadnjem žvižgu sodnika Asmirja Sagrkovića dejal domači strateg Simon Rožman, ki pa se je strinjal, da tokratni obračun ni bil realna slika pokalnega finala, saj na koprski Bonifiki pričakuje drugačnega nasprotnika. Koprčani, ki zaradi protesta zoper sodniške odločitve po tekmi (znova) niso želeli dajati izjav, so se namreč že po zadetku Gorana Galešića postavili izjemno obrambno in že v prvem polčasu pričeli z zavlačevanjem, kar pa se jim je v drugem polčasu vrnilo v stilu bumeranga. “Vsako tekmo želimo zmagati. Tokratna tekma ni bila niti približno podobna tisti, ki bo v Kopru. Mislim, da so Koprčani zaigrali v mešani zasedbi. Verjamem, da bo Koper doma igral napadalneje, tudi mi bomo drugačni. Ne bomo silili skozi zid, ampak bomo skušali biti taktični, saj se finale pokala igra za zmago,” se je pokalnega finala, ki bo na sporedu 20. maja, dotaknil najmlajši prvoligaški trener.

V koprskem taboru po tekmi niso želeli dajati izjav. (Foto: Nicky Kristl)
V koprskem taboru po tekmi niso želeli dajati izjav. (Foto: Nicky Kristl)

Eden od junakov velike zmage Celjanov je bil tudi vsega 17-letni Jon Šporn, ki je v 44. minuti zamenjal poškodovanega Danijela Miškića, nato pa v 61. minuti z zadetkom za znižanje zaostanka pričel preobrat grofov. “Zavedali smo se, da bo tekma težka. Vedeli smo, kje so naše možnosti, tekma pa se je prelomila z dvema rdečima kartonoma. V tekmi proti Domžalam smo se naučili, kako se zoperstaviti temu in na današnji tekmi dokazali, da zmoremo narediti tudi takšen preobrat,” je dejal obetavni up celjske šole, ki se je v sedmem ligaškem nastopu veselil strelskega prvenca in tako znova upravičil zaupanje trenerja Rožmana, ki mu v zadnjih tednih ponuja čedalje večjo minutažo in tudi odgovornost.

“Bilo je živčno, vseeno pa smo vedeli, da se bomo med polčasom pogovorili in izbrali pravilno taktiko, kar smo tudi storili,” je še dejal Šporn, ki o sredinem gostovanju v Ljudskem vrtu, ko bi lahko Celjani z morebitno zmago močno zapletli položaj na vrhu lestvici, še ni želel preveč razpredati: “Gremo iz tekme v tekmo. O gostovanju v Mariboru bomo razmišljali jutri, sedaj je čas, da se malce poveselimo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomlje ostajajo neporažene

V prvi nedeljski tekmi četrtega kroga so se v športnem parku v Domžalah pomerili nogometaš…