Velenjčani so v nadaljevanje sezone krenili slabo, po težavah v napadu so prvi spomladanski zadetek dosegli v šesti tekmi nadaljevanja, po tekmi s Koprom pa se je odprlo tudi v točkovnem smislu. Knapi so v savinjsko-šaleškem obračunu slavili v Celju, pred dobrim tednom pa so doma ugnali še Maribor. Če so v minulih dveh tekmah navdušili, pa je bila včerajšnja predstava v Halozah za čimprejšnjo pozabo, saj Velenjčani niso resneje ogrozili domačih vrat. V spominu bo tako ostala zgolj točka.


S tem se je strinjal tudi gostujoči strateg Jernej Javornik, ki je dejal, da bi moralo njegovo moštvo za zmago in tri točke prikazati boljšo predstavo: “Tekma je bila trda in borbena. Mislim, da danes nismo uživali v lepoti igre. Po dveh zaporednih zmagah smo se slabše krenili v tekmo, vendar smo se po uvodnih desetih minutah pobrali in v drugem polčasu nakazali, da bi lahko v Zavrču dosegli kaj več. Obema ekipama bi čestital za borbenost, ampak glede na dogajanje na igrišču, bi morali sami za zmago pokazati več. Želja je bila prisotna, ampak se ni izšlo. Lovimo peto mesto in menim, da bo borba za to pozicijo trajala do konca sezone.”

Zavrčani so onemogočili napadalna orožja Rudarja. (Foto: Jure Banfi)
Zavrčani so onemogočili napadalna orožja gostov, saj si Rudar ni pripravil niti ene priložnosti. (Foto: Jure Banfi)

“Tekmo smo želeli dobiti, vseeno pa sam nekaj dam na tradicijo in glede na to, da v Zavrču še nismo zmagali, bi morali imeti za tri točke optimalne pogoje. Zavedamo se, da lahko igramo boljše, saj smo to dokazali že na prejšnjih tekmah, a je konec koncev normalno, da se igralci izpraznijo, zato lahko tudi točko ocenimo kot dobro,” je še dodal dolgoletni nogometaš Rudarja, ki spada med najobetavnejše stratege v državi. Velenjčani so včeraj zaigrali brez štirih pomembnih adutov, a so po mnenju Javornika njihove zamenjave opravile dobro delo in odsotne uspešno nadomestile: “Teren ni takšen kot drugje, na takšnem igrišču je težko povezati igro in igrati po tleh. Dejstvo pa je, da so omenjeni manjkali, vseeno pa smo imeli za njih dostojne in enakovredne zamenjave. Knezovića je zamenjal Džinić, namesto Klinarja je zaigrali izkušeni Dedić, Stjepanovića pa je na sredini igrišča nadomestil Radujko. Črnčič je izgubljen za celo sezono in sem nanj v tem trenutku že skoraj ‘pozabil’, čeprav nam zelo manjka.”

“Pred sredino tekmo z Radomljami je prva misel ta, da jim vrnemo za nesrečen poraz z uvoda spomladanskega dela sezone. Ekipa bo kompletna, zato bo konkurenca močnejša. Najprej se bomo odpočili, nato pa pripravili na tekmo, v kateri nas zanimajo le tri točke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…