Že sedemdeseti savinjsko-šaleški derbi so pred domačimi gledalci dobili Velenjčani. Gostje iz knežjega mesta niso znali izkoristiti podjetnejše igre, za nameček pa so bili še kaznovani z dvema izkoriščenima enajstmetrovkama Mateja Eterovića, ki se je s tridesetim prvoligaškim golom v dresu Rudarja na tretjem mestu klubske lestvice izenačil z Ismetom Ekmečićem.


Domača zasedbai je bila znova precej zdesetkana, saj so zaradi prepovedi igranja manjkali Klemen Bolha, Stjepan Babić in tudi prvi vratar Matej Radan, ki ga je prvič v letošnji sezoni med vratnicama nadomestil Matic Čretnik. Tudi zaradi pomembnosti dvoboja Velenjčani niso blesteli, kar je po tekmi priznal tudi trener Jernej Javornik, ki pa je poudaril, da v trenutnem položaju največ štejejo tri točke, s katerimi so se knapi izenačili s sicer še vedno šestimi Celjani: “Zagotovo zelo pomembne točke, s katerimi smo prekinili niz dveh porazov. Danes se je videlo, da je bila tekma za nas izredno pomembna, zato v igri nismo dominirali. Vem, da lahko igramo veliko boljše, vendar fantom čestitam pristop, borbenost in željo. Verjamem, da bodo boljše igre prišle, v tem trenutku pa največ šteje, da smo zmagali in da so točke ostale doma.”

Bistveno manj zadovoljni so bili po tekmi v gostujočem taboru, celjski strateg Iztok Kapušin je po še drugem zaporednem porazu obžaloval dejstvo, da njegovi varovanci podjetnejše igre niso uspeli pretvoriti v priložnosti in zadetke: “Nismo znali unovčiti premoči, ki smo jo kazali skozi celotno srečanje. Že v prvem polčasu smo bili bistveno boljši nasprotnik, vendar brez strelov ne moreš doseči zadetka. Prvič smo proti domačemu golu udarili šele v zadnji minuti prvega polčasa, pred tem pa prejeli zadetek iz najstrožje kazni. Podobna slika je bila tudi v nadaljevanju, ko smo bili bistveno boljši nasprotnik. Imeli smo nekaj priložnosti, vendar se v ključnih trenutkih ne znamo umiriti, biti natančni in zadeti. Sledila je še ena najstrožja kazen za 2:0 in na koncu poraz, ki nas je pahnil v nevarne vode.”

“V nadaljevanju bomo morali biti dobri, že v sredo nas čaka težak nasprotnik in zmaga je nujna,” je zaključil Kapušin, ki ga s Celjani v sredo čaka pomemben dvoboj s Krškim, Velenjčani pa gostujejo v Novem mestu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Video: Domžalčani v zaključku tekme ostali brez zmage proti srbskemu prvaku

V Stožicah so nogometaši Domžal odigrali novo v vrsti poletnih pripravljalnih tekem, tokra…