Velenjčani so se iz gostovanju v Celju, kjer niso izgubili že štiri leta, znova vrnili dobre volje. Knapi so sosedskemu rivalu zadali boleč poraz, sami pa so se veselili prve zmage v nadaljevanju državnega prvenstva in s prepotrebnimi tremi točkami pred Goričani in Novomeščani pobegnili na varnejših devet točk prednosti.


Velenjčani so že minulo soboto, ko so ob remiju s Koprčani dosegli prva pomladanska zadetka, nakazali dvig forme, predstava izpred dobrega tedna pa je velenjskemu moštvu očitno dala potrebne samozavesti, saj so varovanci trenerja Jerneja Javornika v srečanje krenili odlično in z zadetkom Klemna Bolhe, ki je bil eden boljših že v tekmi s Koprom, povedli že v peti minuti. Celjani so po velenjskem vodstvu prevzeli pobudo in izid poravnali v 20. minuti, ko je zadel Benjamin Verbič, a je tehtnico na stran gostov z dvema zadetkoma nagnil Mario Babić, ki se je razveselil prvih zadetkov v velenjskem dresu. “Začetek tekme se je izšel po naših načrtih. V primerjavi s prejšnjimi tekmami smo pričeli odločno in na srečo hitro začeli. Sledile so minute Celja, podzavestno smo se povlekli v obrambo, saj smo mislili, da je tekme že konec. Ne glede na vse, se je vse odvijalo v našo korist. Tudi nekatere druge tekme smo odigrali dobro, a premalo za zmago. Danes je bilo prikazano dovolj za tri točke. Pohvalil bi vse fante, ki so kot ekipa odigrali dobro tekmo,” je po zadnjem žvižgu sodnika Andreja Žnidaršiča dejal gostujoči trener Jernej Javornik.

“Mislim, da smo tudi v prejšnjih tekmah odigrali dobre tekme, a iz različnih razlogov nismo uspeli doseči zmage. Prejšnji krog je nakazal, da znamo zadeti, glede zmage pa se je vse skupaj prestavilo na krog kasneje. Sami se dvigujemo, bi pa bilo zagotovo boljše, če bi bili na podobnem nivoju že v prvem spomladanskem krogu, vendar zaradi različnih razlogov nismo bili,” je dosedanji potek spomladanskega dela sezone ocenil velenjski strateg.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…