Varovanci selektorja reprezentance do 21 let Tomaža Kavčiča so bili uspešni še na drugi prijateljski tekmi pred pričetkom kvalifikacij. Kljub temu, da selektor ni mogel računati na najmočnejšo zasedbo, zaradi različnih razlogov so manjkali Haris Vučkić, Jan Oblak, Filip Valenčič, Mihe Zajca in Urban Žibert, po tekmi proti Italiji pa je nazaj v Milano odpotoval tudi 17-letni Žan Benedičič, ki se je na debiju proti Italiji vpisal tudi med strelce. Sloveniji sta zmago proti Slovakom zagotovila Matej Pučko, ki je zadel že proti Italiji, ter Anej Jelenič, ki je v sodnikovem podaljšku postavil končni izid. Prvi je v začetku drugega polčasa zadel po hitrem protinapadu, drugi pa je slovaškega vratarja Budinskega premagal iz prostega strela. Prijateljski tekmi sta služili kot uvod v kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za igralce do 21 let, kjer se bodo mladi reprezentanti pomerili z vrstniki iz Estonije, Rusije, Bolgarije, Danske in Andore.


 

SLOVAŠKA 1:2 SLOVENIJA
Strelci: Schranz (62); Pučko (48), Jelenič (90+2)

Slovaška: Budinsky; Bartek, Hudak, Ambra, Mazan; Lobotka, Paur; Schranz, Hrošovsky, Lalkovič; Oršula. Klop: Le Giang, Meszaros, Škvarka, Kochan, Janec, Ninaj, Bukata. Selektor: Ivan Galad.
Slovenija: Jug; Kous, Mitrović, Krajnc, Trajkovski; Vrhovec, Pečovnik; Ploj, Črnic, Jelenič; Bratanović. Klop: Cotman, Dobrovoljc, Janža, Palčič, Verbič, Pučko, Požeg Vancaš, Kovjenić, Baskera. Selektor: Tomaž Kavčič.

Avtor: Peter Dominko

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

NZS podaljšala poletni prestopni rok

Na seji izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) je bilo kar nekaj novosti in zani…