Včerajšnji obračun Maribora in Gorice je bil precej bolj tesnejši kot pa razkriva končni rezultat. Vijoličasti so v končnici srečanja izkoristili padec osredotočenosti gostov in boljšo fizično pripravljenost ter v zadnjih desetih minutah zabili kar tri zadetke in srečanje dobili z izidom 5:1.


Goričani so se v prvem polčasu predstavili v dobri luči in v Ljudskem vrtu niso igrali nič kaj zaprto. Tega domači vseeno niso najbolje izkoristili, saj so pred gol prihajali le redko, Goričani pa so po pol ure igre prišle še do izenačenja, ko se je Rajčevića lepo otresel Eleke in prefinjeno zadel v spodnji desni kot domačega gola. Mariborčani so do novega vodstva prišli v 44. minuti, ko je Bohar z desne strani kazenskega prostora s povratno podajo zaposlil Zahovića, ki je sprožil z devetih metrov, a je žoga najprej zadela Napolija, ki je strel blokiral, žoga je nato zadela še Enowa ter se odbila do Volaša, ki je bil povsem sam pred gostujočim vratarjem. Goričani so zahtevali prepovedani položaj, a so sodnik zadetek priznali, očitno neupravičeno.

Na Facebook profilu novogoriškega prvoligaša so namreč zapisali, da so pridobili uradno razlago situacije, o kateri bo na svoji spletni strani strani poročala tudi Zveza nogometnih sodnikov Slovenije. Ker tako Napoli, kot tudi Enow, žoge nista imela pod nadzorom, z njo torej “nista igrala”, bi moral v trenutku, ko je žoga prišla do Volaša, sodnik signalizirati prepovedani položaj. Glavni sodnik in njegov pomočnik sta torej naredila napako, so zapisali pri goriškem klubu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…