Ena od treh tekem 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije bo danes odigrana tudi v Velenju. Knapi po slabem uvodu v spomladanski del državnega prvenstva, ko so na treh tekmah brez doseženega zadetka osvojili zgolj točko, pričakujejo Novomeščani, ki so po skalpu Zavrča na gostovanju pri visokoletečih Celjanih in Domžalčanih doživeli dva tesna poraza.


“Rudar je vedno dobra ekipa in vselej neugoden nasprotnik, ki ga spoštujemo, ravno tako kot tudi vse ostale ekipe v Sloveniji. Če bomo pokazali vse kar znamo in bo dal tudi vsak igralec vse od sebe, lahko pričakujemo pozitiven rezultat,” pred gostovanjem v Velenju pravi Nikola Žižić. Visokorasli branilec, ki je bil pred tedni ‘kriv’ za odhod Igorja Tudorja s klopi splitskega Hajduka, zaradi izključitve v uvodni spomladanski preizkušnji v zadnjih dveh tekmah ni igral, v Šaleški dolini bo lahko gostujoči strateg Andrej Kastrevec znova računal nanj. To bo še posebej pomembno zaradi dejstva, da bo zaradi štirih rumenih kartonov manjkal osrednji branilec Leo Ejup, ki je spomladi dosegel že dva zadetka, še posebej lep je bil zadnji v Domžalah. Ob mladem branilcu bo gostovanjem pri bivšem klubu izpustil tudi Jaka Ihbeisheh, saj je v obračunu z Domžalčani prejel dva rumena kartona. Pri domačih se bo verjetno dodobra poznala odsotnost hitrega in prodornega Denisa Klinarja, knapi imajo za nameček še nekaj težav s poškodbami, zagotovo bo manjkal Leon Črnčič, ki je že končal sezono, a trener Jernej Javornik poudarja, da morajo tri točke ostati na stadionu Ob Jezeru: “Zagotovo si želimo proti Krki zmagati. Zavedamo se, da nas čaka zahtevno srečanje, saj je Krka kvalitetno boljša kot v pretekli sezoni. Igramo doma in šli bomo na zmago, ne glede na nekatere težave s poškodbami in poškodbami. Nimamo izgovorov, vse bomo naredili, da bodo tri točke ostale doma.”

Velenjčani so sicer jeseni pred domačimi gledalci Krko že ugnali, po preobratu so se knapi veselili zmage s 3:1, medtem ko obračun na novomeškem Portovalu ni dal zmagovalca.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomlje ostajajo neporažene

V prvi nedeljski tekmi četrtega kroga so se v športnem parku v Domžalah pomerili nogometaš…