Po Simonu Rožmanu je vodstvo domžalskega kluba v dobrem letu v svoje vrste zvabilo še enega obetavnega trenerja, ki je svoje znanje že dokazoval na prvoligaških zelenicah. Ob Kamniško Bistrico se je preselil, bolje zapisano vrnil, Jernej Javornik.


Nekdanji strateg Rudarja je bil dobro leto od lanskega slovesa z velenjske klopi brez kluba, v Domžalah pa si bo nadel čevlje, ki jih je v minulem letu ‘nosil’ že Simon Rožman, saj je 41-letni strokovnjak postal naslednji strokovni koordinator. “Simon Rožman je septembra prevzel vodenje članskega moštva, zato je moralo vodstvo kluba poiskati primerno zamenjavo. Pri odločitvi ni želelo prehitevati, saj je želelo na izjemno pomembno mesto pripeljati najboljšo možno rešitev. Po tehtnem razmisleku se je odločilo za 41-letnega Jerneja Javornika, ki je na podlagi svojega odličnega dela v velenjskem Rudarju visoko cenjen nogometni strokovnjak v slovenskem prostoru,” so prihod Javornika obrazložili Domžalčani.

Javornik je trenersko pot leta 2008 pričel prav v Domžalah, saj je bil nekaj časa pomočnik Roberta Pevnika, po vmesni krstni samostojni trenerski izkušnji na klopi Doba pa se je vrnil v Velenje, kjer je preživel tudi večino igralske kariere. Ob vrnitvi v Domžale je Javornik že spregovoril o ciljih v novi vlogi: “Simon je postavil močne temelje, jaz pa bom vse skupaj poizkušal čim bolje prenesti v realnost. Seveda se bom potrudil dodati še nekaj stvari zraven. Želim si, da bi delo potekalo najmanj tako dobro kot je do sedaj. Gre za zelo široko delovno področje, v osnovi pa moramo model igre članskega moštva približati mladinskemu pogonu, še posebej pri kadetih in mladinci. Želimo imeti igralce, ki pri prehodu iz mlajših selekcij v prvo ekipo ne bodo imeli težav s prilagajanjem na višje zahteve članskega nogometa. Naš osnovni cilj je čim več fantov pripraviti za uspešno nastopanje v članskem moštvu.”

Javornik priznava, da gre za novo zgodbo, a se izziva veseli, saj gre za drugačno delo kot v članskem nogometu. Pri sodelovanju z Rožmanom ne vidi težav: “S Simonom sva se spoznala pred nekaj leti in vzpostavila zelo dober odnos. Imava podobne poglede na nogometno igro, saj oba poizkušava igrati odprt nogomet, z veliko dinamike, teka in pritiskom na nasprotnika. Vesel sem, da sem tudi del strokovnega vodstva članske ekipe. S tem pridobivam nove izkušnje in z veseljem opravim vse naloge, ki mi jih Simon, kot šef strokovnega vodstva, naloži.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kronaveter se pripravlja na konec zgodbe v Mariboru

Nekdanji slovenski reprezentant Rok Kronaveter se spogleduje z zaključkom sodelovanja z Ma…