Velenjčani po včerajšnjem remiju z albanskim Laçijem niso bili najbolj zadovoljni. Dolgo, vse do zadnjih minut obračuna na celjski Areni Petrol je kazalo, da bo zmaga ostala v rokah knapov, a so gostje domačo obrambo izigrali minuto pred koncem rednega dela srečanja in si tako priigrali dobro izhodišče pred povratnim obračunom, ki ga bo prihodnji teden gostilo igrišče v Laçu.


Jernej Javornik, strateg velenjske čete, po tekmi ni mogel in ni smel biti zadovoljen. V prvem polčasu so njegovi varovanci prikazali solidno predstavo, a je manjkal predvsem zaključek, v drugi polovici srečanja pa so dovolili, da so se gostje prebudili in prevzeli pobudo, kar je nekdanji nogometaš Rudarja tudi sam potrdil: “Prvi polčas je bil, vsaj kar se moje ekipe tiče, zadovoljiv, imeli smo kontrolo in situacije, ki bi jih lahko boljše izkoristili. V drugem polčasu smo želeli še dodati plin, a se je obrnilo v drugo smer, Laçi se je prebudil in odigral boljši drugi polčas, ob koncu pa zasluženo izenačil. Če hočemo napredovati v drugi krog kvalifikacij, moramo na povratni tekmi odigrati bolje, sam pa upam, da bodo fantje čimprej pozabili na to tekmo.”

Foto: Damir Mrkonjić
Vsega 18-letni Alen Bukšek je prvič zaigral na uradni tekmi Rudarja. (Foto: Damir Mrkonjić)

“Laçi je dobro moštvo, v albanskem prvenstvu so dosegli tretje mesto, so ekipa, ki je navajena zmagovati in stežka dovoljuje zadetke. Na mestu centralnega branilca je debitiral še mladinec Alen Bukšek, tudi Klemen Bolha je lani igral še za Šmartno. A ne iščem alibijev, v trenutno situaciji je potrebno mladim ponuditi priložnost, se pa odsotnost nekaterih prvotimcev zagotovo pozna,” je o debitantih, 18-letni Bukšek je odigral sploh prvo uradno srečanje za člansko moštvo Rudarja, spregovoril 39-letni strateg, ki bo lahko na povratni tekmi znova računal tudi na izkušenega Daliborja Radujka, ki danes zaradi prepovedi igranja ni smel zaigrati. Javornik je še enkrat več poudaril, da bodo prvo srečanje pred povratnim obračunom odmislili: “Svojim fantom zaupam, z njimi sem v dobrem in slabem. Vse zahteva svoj čas, poiskati moramo rdečo nit in se približati tistemu, kar smo že kazali v prejšnji sezoni, a je potrebno za kaj takega še veliko postoriti. Kot sem že povedal, tekmo bomo pozabili, gremo naprej, jutri je nov dan.”

Z velenjskim strategom se je strinjal tudi trener gostov Stavri Nica, ki se po tekmi ni pozabil zahvaliti za sprejem in gostoljubje Velenjčanov, pogled pa je že usmeril v bližnjo prihodnost, ko bodo njegovi varovanci napadali uvrstitev v drugi krog kvalifikacij Evropske lige: “Spremljali smo tekmo z dvema različnima polčasa, Rudar je v prvem polčasu igral precej bolje kot mi, predvsem Denis Klinar nam je s hitrostjo povzročal precej težav. V drugem polčasu smo bili precej boljši kot Rudar in zadeli v zadnjih minutah, čeprav bi lahko zadeli že prej. Zadovoljni smo z izidom, a še ničesar ni zaključeno. Želimo si napredovanja, kar bi bilo prvič v zgodovini kluba, da bi napredovali v drugi krog kvalifikacij.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Vijoličasti s kar petimi goli v dvajsetih minutah odpravili Lokomotivo

Pripravljalno tekmo so pred nadaljevanjem prvenstva odigrali tudi nogometaši Maribora. Var…