Moštvo koprskega prvoligaša bo tudi v spomladanskem delu sezone vodil Alen Ščulac, ki je sredi jeseni kanarčke prevzel po tem, ko je vodstvo kluba odslovilo italijanskega stratega Rodolfa Vanolija. Usoda Ščulca je bila sicer pred dnevi še nejasna, a mu je uprava nato zaupala možnost nadaljevanja dela.


Morda se je to zgodilo tudi zaradi košarice velenjskega prvoligaša, ni namreč skrivnost, da si je predsednik Ante Guberac na Bonifiko želel zvabiti Jerneja Javornika, trenutno stratega Rudarja. Koprski klub si je Javornika, ki bo zimski premor izkoristil tudi za izpopolnjevanje znanja pri londonskem Chelseaju, v svoje vrste  želel pripeljati že januarja, a so po pisanju Primorski novic pri vodstvu velenjskega prvoligaša temu nasprotovali. 39-letni strokovnjak je s klubom poleti podpisal dogovor do konca aktualne sezone. Primorske novice tako navajajo, da se bo v preteklosti dolgoletni igralec Rudarja med kanarčke preselil poleti, po izteku trenutnega dogovora s knapi.

Domen Črnigoj po navedbah Primorskih novic ni naklonjen selitvi v Ljudski vrt. (Foto: Nicky Kristl)
Domen Črnigoj po navedbah Primorskih novic ni naklonjen selitvi v Ljudski vrt. (Foto: Nicky Kristl)

Kar se tiče kadrovskih sprememb, je Ante Guberac že pred dnevi napovedal prihode štirih nogometašev. Na Bonifiki so največ pozornosi namenili iskanju dveh vratarjev, očitno pa so ju našli v starih znancih, saj se v Koper vračata povratnika Igor Nenezić, ki je pred dnevi prekinil pogodbo z iranskim Rah Ahan Sorinetom, in Vasjo Simčičem, ki je pri Gorici dobil proste roke, kar je potrdil tudi Michele Dal Cin, športni direktor Goričanov. Primorske novice ob tem še dodajo, da se Domen Črnigoj očitno ne bo preselil v vrste Maribora, saj igralec selitvi v Ljudski vrt ni naklonjen. Za njega naj bi bojda zagrel tudi eden od tekmecev Maribora v skupinskem delu Lige prvakov. Ante Guberac je pred dnevi potrdil, da se zanj zanima tudi eden od nemških prvoligašev, gre torej za Schalke?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …