Med tiste, ki so s svojimi predstavami močno pripomogli k zagotovitvi novega naslova državnih prvakov, lahko brez slabe vesti uvrstimo tudi Jasmina Handanović, ki v letošnji sezoni v državnem prvenstvu ni izpustil niti sekunde. 37-letni čuvaj mreže se redko pojavlja pred novinarji, se je pa tokrat toliko bolj razgovoril in razkril tudi nekaj zanimivosti iz slavja nove zvezdice.


“Zavedali smo se, kaj nas danes čaka. Tekma je bila zelo težka, v zadnji tekmi so namreč Domžale pokazale moč, ki jih je krasila v jesenskem delu sezone. Bili smo pripravljeni na vse, vedeli smo, da moramo mrežo ohraniti nedotaknjeno, če želimo tudi teoretično postati prvak,” je uvodoma dejal odlično razpoloženi Handanović, ki sicer ni imel veliko dela, je pa moral nekajkrat vseeno dobro posredovati, predvsem v prvem polčasu, ko so Domžalčani nekajkrat nevarno pritisnili proti domačim vratom. Tekma resda ni bila ravno najlepša za oči gledalcev, čutiti je bilo precej nervoze, ki pa je splahnela po zadetku Marcosa Tavaresa: “Nervoza je bila prisotna in zaradi tega doživeli tudi malce padli. Hitro smo se pobrali, še posebej po rdečem kartonu, ko smo morali odigrati z glavo in čakati na priložnost, ki je prišla. Domžale so namreč v Ljudskem vrtu iskale tri točke, ne le zgolj točko, saj jih potrebujejo v boju za Evropo. Po zadetku tekme še ni bilo konec, z igralcem manj je bilo potrebno vzdržati do zadnjega sodniškega žvižga. Je bilo pa po zadetku zagotovo lažje, saj smo strnili vrste in se zgostili, nasprotniku pa puščali zelo malo prostora.”

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Za Ljubljančana v mariborskih vratih bi lahko zapisali, da je kot vino, starejši je, boljši je. V dolgi karieri je Handanović izkusil že marsikaj in se v dresu Maribora veselil še četrtega naslova državnih prvakov. Je bilo pri tokratni zvezdici čutiti kaj razlike? “Ni razlike, vseeno pa mislim, da Liga prvakov je neko breme. To smo pričakovali in vedeli, da bo zaradi tega težje v državnem prvenstvu, kar je bilo jeseni tudi opazno. Hočeš ali nočeš, Liga prvakov pusti posledice, vendar smo bili dovolj močni. Uprava in klub sta stala za nami, z njihovo pomočjo pa smo prišli do cilja, ki smo si ga vsi želeli. Jeseni želimo znova v Evropo, prvi korak do tega je storjen, sedaj nas čakajo novi,” je dejal vratar, ki je bil po odličnih jesenskih obrambah dvakrat uvrščen tudi v idealno enajsterico kroga Lige prvakov.

Handanović je obenem razkril, da se zgleduje po Gianluigiju Buffonu, s katerim ju veže precej podobnosti, tudi isti datum rojstvo. Obenem pa je razkril tudi nekaj zanimivosti iz proslave državnega prvaka. Niso nastradali zgolj naši mikrofoni, še več škode je utrpela pisarna Zlatka Zahovića: “Mislim, da je to že tradicija. Veliko smo dali skozi, veliko težkih in lepih trenutkov. Sedaj so na plan privrele emocije, mislim, da pozitivne. Žal vas ni bilo v pisarni športnega direktorja. “Šli so” so računalniki, morda smo popackali tudi kakšno pogodbo z novo okrepitvijo. Bilo je veselo, na tleh je končala tudi torta, ki smo jo našli tu nekje in jo odnesli v pisarno.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…