Uvod v pomladanski del državnega prvenstva se ni razpletel po željah mariborskih privržencev. Vijolice so si na domači zelenici po bledi predstavi, v sklopu katere niso uspele streti odpora dobro postavljene celjske zasedbe, privoščile velik spodrsljaj in ostale brez točk. V izdihljajih srečanja je po enem od hitrih protinapadov v polno meril gostujoči rezervist Milan Spremo in grofom priigral vse tri točke.


Pred mikrofone sedme sile je po zaključku dvoboja stopil najizkušenejši posameznik mariborskega moštva. Jasmin Handanović je iskreno priznal, da so imeli Celjani tokrat več nevarnejših poizkusov v okvir gola. Čuvaj mariborske mreže je dodal, da morajo biti igralci tudi samokritični in prevzeti svoj del odgovornosti. “Zagotovo ni bilo po željah. Izkušnje govorijo, da so prve tekme specifične. Prihajaš s priprav in ne veš točno, kje si. Danes nismo prižgali motorjev. Kot pravi tudi trener, potrebno je prižati motorje in danes se je pričelo zares. Privoščili smo si spodrsljaj, vendar ga ne smemo predolgo premlevati, jutri in pojutrišnjem se bo naredila analiza. Strokovno vodstvo nam bo pomagalo pri pripravi na naslednjo tekmo. Tudi igralci pa moramo biti samokritični, prevzeti odgovornost in v soboto smo dolžniki,” se je Handanović po porazu s Celjem že ozrl proti sobotnemu večnemu derbiju z Olimpijo, proti kateri pa zaradi štirih rumenih kartonov ne bo smel nastopiti Gregor Bajde.

“Imeli smo pobudo, čeprav smo delali napake, ki jih ponavadi ne delamo. Dovolili smo nekaj protinapadov, ki jih ne bi smeli, a smo težave rešili. To bi nam moralo dati zagon in tudi opozorilo. Ne bi rekel, da nas je bilo strah, ampak smo morda odgovornost prelagali eden na drugega,” je še dodal Handanović, ki je pred sabo z izjemo Rodriga Defendija bodril zasedbo, ki je precejšnje breme nosila že v jesenskem delu sezone. V nadaljevanju je priložnost dobil tudi Marko Janković, ki je vnesel nekaj dinamike, a vseeno premalo, da bi Mariborčani prebili čvrsto postavljen celjski zid. Tudi trener Krunoslav Jurčić je po tekmi priznal, da je iskal igralca z navdihom, ki pa ga tokrat ni našel: “O tem je težko govoriti. V zvezni vrsti smo skušali najti igralca z navdihom, ki bi lahko s potezo odločil tekmo. Tu sem ciljal predvsem na Jankovića, ki lahko ena na ena ali ena na dva poseže po individualnem prodoru in doseže gol, kar je vodilo tudi do naše najlepše priložnosti.”

Ob tem je Jurčić izpostavil tudi tišino v slačilnici pred začetkom srečanja, igralcem pa ni pomagala niti dodatna razbremenitev s strani hrvaškega stratega: “Pred tekmo se je v slačilnici čutila tišina, ki ni nikoli dobra. Na vsak način sem jih želel razbremeniti, da ne razmišljajo o tem, kaj bo v soboto, čez sedem krogov, če bomo prvi ali ne. Vendar igralci živijo svoje življenje, govorijo z ljudmi in čutijo željo, ki jo morda doživljajo tudi kot pritisk.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…