Jasmin Handanović je v tretjem večnem derbiju letošnje sezone še drugič zaklenil svojo vrata. Izkušeni čuvaj mreže je zbral nekaj pomembnih obramb, zato verjetno ne bi kaj veliko zgrešili, če bi Ljubljančana v golu vijoličastih razglasili tudi za najboljšega moža na zelenici.


“Brez prejetega zadetka in z osvojeno točko, na svojem kontu imamo točko več. Mislim, da je bila tekma kar lepa, priložnosti so bile na obeh straneh. Z nekaj več sreče pa bi lahko eni in drugi iztržili tudi kaj več,” je uvodoma priznal 37-letni vratar, ki je v zaostalem obračunu tretjega kroga Prve lige Telekom Slovenije še dvanajstič v sezoni svojo mrežo ohranil nedotaknjeno in se v tem pogledu na drugem mestu ligaške razvrstitve izenačil z Maticem Kotnikom, vratarjem Celja. Tokratni derbi prvič po avgustu 2012 ni ponudil zadetkov, Handanović pa je po tekmi primerjal še oba medsebojna obračuna v letošnjem letu. Prvega v nadaljevanju sezone so v Stožicah dobili Mariborčani: “Mislim, da sta bila oba zelo podobna. Pred enim mesecem smo zasluženo zmagali, sedaj pa je bila delitev točk povsem zaslužena.”

Obrambna vrsta Maribora je svoje naloge dobro opravili, zaustavila predvsem Andraža Šporarja in Ezekiela Hentyja, ki sta predstavljala osrednjo nevarnost ljubljanskih napadov, medtem ko je v napadu zmanjkala zadnja podaja, s čimer se je strinjal tudi mariborski čuvaj mreže: “Zavedali smo se, kaj moramo narediti v obrambi. Vedeli smo, da sta Šporar in Henty kvalitetna igralca, pretila je tudi nevarnost s strani Zajca. To smo poskušali nevtralizirati, v napadu pa je morda zmanjkalo natančnosti pri zadnji ali predzadnji podaja. Ne glede na to imamo zelo lep izkupiček, v enajstih tekmah osem zmag in tri remije. Kar pridno nabiramo točke, imamo točko več, tudi napadalci pa bodo prišli na svoj račun.”

Po bledi predstavi v prvem polčasu so Štajerci v nadaljevanje krenili bolje, je bila temu morda kriva tudi kakšna glasnejša beseda v slačilnici? “Ne, enostavno smo začutili, da lahko naredimo nekaj več. Ostali smo mirni, poskušali smo stopiti na plin, a je Olimpija dobro stala in ni bilo lahko.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Peti zaporedni poraz Maribora, tudi v Helsinkih s praznimi naboji

Nogometaši Maribora so hitro zaključili svojo pot v kvalifikacijah za evropsko ligo. Finsk…