Do začetka zimskega prestopnega roka je le še manj kot mesec dni. Tudi v Sloveniji januarske dni že z nestrpnostjo pričakujemo, saj bi si lahko ob odličnih jesenskih predstavah nove delodajalce ob za slovenske razmere odmevnih prestopih našlo kar nekaj obetavnih nogometašev.


V prvem planu tujih oglednikov so zaenkrat predvsem celjski Benjamin Verbič, pa mariborski Petar Stojanović, še en grof Valon Ahmedi, morda tudi Andraž Šporar in Luka Zahović, obetavni ofenzivni orožji Olimpije in Maribora. Slednji ciljajo predvsem na prestope izven slovenskih meja, morda to še najmanj velja za Verbiča, ki je že nekajkrat priznal, da ne bi imel nič proti, če bi se preselil tudi v Maribor. Do nekaterih zanimivih prestopov zna priti tudi med slovenskimi klubi, eno zanimivejših govoric so včeraj ob zanimivem terminu, Domžalčane prav danes čaka pomemben obračun s Celjani, plasirali pri edinem športnem časniku Ekipa24. Odločitev o tem, ali gre za poskus destabilizacije domžalskih vrst ali ne, prepuščamo bralcem, a kot poročajo, si želi Zlatko Zahovič v Ljudski vrt pripeljati Erika Janžo, enega najpomembnejših členov jesenskih prvakov, ki se mu poleti z Domžalami sicer izteče pogodba. Zaenkrat sicer še ni znano, če bi se lahko nekdanji član Mure, ki so ga nekateri z Mariborom in tudi Olimpijo povezovali že pred prestopom v Domžale, na Štajersko preselil že pozimi ali poleti.

A glede na preteklo politiko vijoličastih ne gre verjeti, da bi lahko 21-letni Prekmurec vrste vijolic okrepil že pozimi. Mariborčani se lahko spomladi še vedno zanašajo na Mitjo Vilerja, ki pa se mu pogodba po petih letih igranja izteka, nove pa vsaj za zdaj še ni podpisal. In vijoličasti bi vsaj na domačem prizorišču težko našli primernejše nadomestilo za položaj levega bočnega branilca, kot je Janža, ki si je s predstavami v rumeno-modrem dresu priigral tudi reprezentančni status. Domžalčani bodo v primeru, da govorice držijo, spomladi oslabljeni tako ali drugače, tudi če bo do prestopa prišlo šele poleti, saj bo Janža vsaj deloma z glavo že pri novih delodajalcih. Takšne poskuse “miniranja” smo v preteklosti s strani večjih ekip že videvali, spomnimo se recimo zgolj na primer Bayerna in Borussie ter prestope v vrste Bavarcev. A takšen je svet modernega nogometa, če se navežemo na naravo, veliki ponavadi požrejo manjše…

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…