Po včerajšnjem porazu s Schalkejem so z nogometom za letos končali tudi nogometaši Maribora. Vijoličasti se bodo danes že odpravili na različne konce zemeljske oble, športni direktor Zlatko Zahovič pa je takoj po tekmi že potrdil prvega novinca v vrstah državnih prvakov.


Kot se je v minulih dneh že šušljalo, je športnemu direktorju v klubske lovke Maribora uspelo uloviti Erika Janžo, dosedanjega branilca Domžal, ki se mu s koncem letošnje sezone s trenutno vodilnim moštvom Prve lige Telekom Slovenije izteka pogodba. Robustni Prekmurec bo okrepil konkurenco na položaju levega bočnega branilca, kjer lahko trener Ante Šimundža računa zgolj na Mitjo Vilerja. Vsaj za zdaj še ni znano, tako je v mešani coni dejal tudi Zahovič, če bo imel 21-letni nogometaš Vilerju konkurenco predstavljal že v spomladanskem delu sezone, ali šele od poletja naprej, saj kluba o morebitnem januarskem prestopu še nista našla skupnega jezika: “Naše aktivnosti glede kadrovanja so vnaprej začrtane. Podpisali smo z Erikom Janžo, ki bo zagotovo igralec Maribora v naslednji sezoni. Radi bi ostali korektni do Domžal. Če bo prišlo do dodatnega dogovora z Domžalami, bo Janža naš igralec že januarja, če ne pa, pa bomo nanj počakali do junija.”

V Ljudski vrt se bo morda januarja preselil še kakšen nov obraz, a Zahovič o imenih vsaj za zdaj še ni želel razpredati.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …