Zadnja tekma 11. kroga v Prvi Ligi Telemach je prinesla obračun med drugouvrščenimi Celjani in Radomljami, ki po spodbudnem začetku sezone delujejo kot v prostem padu. Tekma se je odvijala na Stadionu z’dežele, kjer so favorizirani Celjani lovili še peto zaporedno prvenstveno zmago.


A tekma se ni začela po njihovih željah. Kljub prevladi domačih so prvi zadeli gostje, prišlek iz Mure, Samsindin Ouro je po zmedi v kazenskem prostoru domačih prišel do odbitka in v 28. minuti po sredini vrat zaključil za presenetljivo vodstvo gostov. To pa ni trajalo dolgo, tik pred koncem polčasa je izid namreč z avtogolom poravnal gostujoči branilec Zulić.

Celjani so v drugi del vstopili z željo po zmagi, a jim dolgo ni uspelo streti vrat mladega Luke Baša. Do sklepa pa so vseeno prišli v 86. minuti. Vasilje Janjičić, ki se v zadnjih krogih dokazuje kot eden najučinkovitejših jokerjev s klopi pri Celju, je z izjemnim strelom iz okoli 25. metrov matiral nemočnega Baša. Grofje so izid zadržali do konca in se tako veselili še ene sila pomembne zmage, ki jih drži na drugem mestu prvenstvene lestvice.

Spodaj si lahko ogledate tudi slike fotografa Urbana Lesjaka.

CELJE – KALCER RADOMLJE 2:1 (1:1)
Zulić 45. + 1/ag, Janjičić 86.; Ouro 28.

Celje: Rozman, Ajhmajer, Vuklišević, Zec, Flis (67. Milić), Vrbanec, Popović (82. Tomić), Kouter (45. Janjičić), Gbamble (74. Matić), Matko, Bajde (82. Mačak).

Radomlje: Baš, Marković, Korun, Jazbec (90. M. Čuić), Zulić, Ševelj, Ouro (64. Nlandu), Nuhanović, Tahiraj (90. Nadarević), Cerar (64. Pogačar), Hadžić (78. F. Čuić).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Podaljšanje pogodbe pri Muri

Levi bočni branilec Mure, je danes s klubom podpisal novo pogodbo. Pogodba ga z Muro veže …