Šele dobro se je zaključilo naše državno prvenstvo in že so si mnogi nogometaši našli novo sredino. Sedaj so vsi na zasluženem dopustu, potem pa se bo znova začelo zares. Klub, ki premore res neverjetne navijače, publiko, vzdušje se bo kot kaže, počasi obnavljal in na novo krepil. Klub so zaenkrat zapustili trije igralci.


Eden izmed njih je 22-letni branilec Jan Gorenc, ki je za črno-bele odigral 81 tekem na katerih je dal 7 golov. Z Muro je bil najprej pokalni, nato še državni prvak. Prekmurci pa so minulo jesen uspešno igrali in predstavljali Slovenijo tudi v Evropi z igranjem v Konferenčni ligi. Po Krškem, kjer je ta visokorasli branilec iz Rake naredil prve korake in kot najstnik nosil kapetanski trak v prvi ligi (1 SNL), je nato odšel k ljubljanski Olimpiji in pred dobrima dvema letoma pristal v Murski Soboti. Nedvomno odlična igra, konstanstnost… tega nekdanjega mladega reprezentanta Slovenije niso pustile ravnodušno tudi članskega selektorja. Le še vprašanje časa je, kdaj bo dobil priložnost, vpoklic.

Tridesetica Mure se seli na Vzhod Belgije v mesto Eupen z 20.000 prebivalci, ki leži blizu meje z Nemčijo. Njegov nov klub bo KAS Eupen, ki letos slavi 76 let obstoja. Tudi ta klub nosi črno-bele barve dresov, le s to razliko, da je prva garnitura povsem črna z malo bele, rezervna pa je bela z malo črne, tretji dresi pa so modri.

Pande kot jim pravijo igrajo svoje domače tekme na stadionu Kehrwegstadion, ki ima kapaciteto za 8 400 gledalcev. V prihodnji sezoni bodo igrali svojo osmo (8) prvoligaško sezono. Minulo pa so končali na petnajstem (15) mestu osemnajsterice Belgijske elitne lige. Gorenc je podpisal dvoletno pogodbo (do 30.6.2024) z možnostjo podaljšanja.

Zelo vesel je bil prihoda Gorenca tudi tamkajšnji 58-letni športni direktor kluba Christoph Henkel: “Zelo smo veseli, da smo lahko v svoje vrste privabili takega mladega, a kljub vsemu izkušenega igralca z mednarodnimi izkušnjami. Ne dvomim v njegov talent in, da se bo hitro vklopil v našo sredino” Henkel je nemški poslovnež, ki je 24 let deloval pri kozličkih (1.FC Köln) in je v novem klubu Posavca Jana Gorenca že 10 let.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Nogometni praznik pri novopečenemu tretjeligašu

Pred številnimi gledalci in polnim stadionom v Račah so nogometaši Maribora, v iskanju dod…