Osrednji junak včerajšnjega slavja Krke je bil Jaka Ihbeisheh, ki se je dobrih devet minut pred koncem obračuna z Zavrčani najbolje znašel pred golom domačih in odbito žogo potisnil za hrbet završkega vratarja Nikole Petrovića. V dolenjskem taboru po zmagi niso skrivali veselja, nič drugače ni bilo niti pri strelcu zadetka.


Zmaga je Novomeščanom prišla še kako prav. Ne le v točkovnem smislu, saj so se farmacevti s tremi točkami znova izenačili z Gorico, temveč tudi iz psihološkega vidika, s čimer se je strinjal tudi strelec zadetka. “Težkih devetdeset minut, zahtevna tekma. Pred tekmo smo se dogovorili, da moramo po dveh porazih strniti vrste. Poraza z Gorico in Celjem sta bila za nas zelo boleča, moram priznati, da tega nismo pričakovali. Vsa čast fantom, da smo se zbrali in borili. Na koncu, mislim, da iz Zavrča zasluženo odhajamo s tremi točkami,” je dejal sin Slovenke in Palestinca, ki je v začetku letošnjega leta v dresu Palestine nastopal tudi na azijskem prvenstvu in se vpisal v zgodovino palestinskega nogometa, saj mu je kot prvemu Palestincu uspelo zadeti na omenjenem celinskem tekmovanju. Po vrnitvi iz Avstralije, ki je bila gostiteljica tekmovanja, se je 28-letni nogometaš znova posvetil klubskim obveznostim. Ihbeisheh je v dresu Krke v Zavrču gostoval že v lanski sezoni, tudi z izgradnjo nove tribune pa se vzdušje ni kaj prida spremenilo: “Domače moštvo ima v Zavrču veliko podporo. Tribuna je zelo blizu, navijači so zelo glasni, vseeno pa nismo podlegli pritisku in igrali svojo igro, tako kot smo se dogovorili že pred tekmo. Kot sem že dejal, mislim, da smo zasluženo osvojili vse tri točke. Zavrču želimo v bodoče veliko sreče, mi pa gremo v sredo v novo borbo.”

Zadetek v haloški mreži je bil za bočnega nogometaša drugi v letošnji sezoni, skupno jih je v prvoligaški konkurenci doslej dosegel enajst. Po tekmi je poudaril, da so občutki dobri po vsakem doseženem zadetku: “Občutek je res lep. Sam pravim, da ni pomembno, kakšen je zadetek. Vsak je lep, če prinese tri točke, najslajši pa so takšni, ko žogo le potisneš v mrežo. Sam bi bil vesel, če bi bil vsak tak. Z malo truda dobiš isti učinek,”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Želeli so si Mudrinskega, pripeljali bodo Matka

V taboru celjskega prvoligaša so letošnjo sezono začeli precej medlo in šele včeraj, v pet…