Podobno kot Celjani, Domžalčani in Goričani, so minuli konec tedna za pripravljalno tekmo s tujim nasprotnikom izkoristili tudi Mariborčani. Vijoličasti so se v Rogozi pomerili z zagrebško Lokomotivo, ki so jo ugnali s 5:1, precejšen delež k visoki zmagi pa je pristavil tudi Jean Philippe Mendy, ki je odigral eno najboljših predstav v letošnji sezoni.


“Za napadalca je vedno najpomembnejše dosegati zadetke, četudi gre za pripravljalno tekmo. Dobro je za samozavest in v takšnem slogu moram nadaljevati,” je po treh zadetkih v mreži Lokomotive za klubsko spletno stran dejal visokorasli Francoz, ki se je v letošnji sezoni veselil petih ligaških zadetkov. Trener Šimundža bo v nadaljevanju sezone potreboval tudi Mendyja, saj vijoličaste v aprilu čaka naporen ritem dveh tekem tedensko, zato bo verjetno prisotne tudi precej rotacije. Tudi 28-letni napadalec poudarja, da prvenstvo še ni odločeno: “Trdo delamo, za nami je veliko skupnih treningov, vaj. Dobro smo se ujeli in to je opazno na igrišču. Sobotna preizkušnja je bila koristna, pomembno je igrati tekme, da ohranjamo formo, pripravljenost. Pred nami je velik mesec, z nizom preizkušenj. Treba je zavzeto delati do konca, prvenstvo še ni končano.”

Kot prvi v Ljudskem vrtu gostujejo Novomeščani, v sredo pa vijolice znova gostujejo v Stožicah. Mendy ne skriva, da si želi igrati že v soboto: “Videli bomo, ali bom dobil priložnost v začetni enajsterici. Vsak si želi igrati, kar je povsem razumljivo, športno razmišljanje. Vesel bom vsake ponujene priložnosti. Toda še bolj pomembno je zmagovati, to pa je glavna skupna želja.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…