Mariborčani so v sobotnem popoldnevu dolgo lomili odpor celjskega moštva. Verjetno se ne bi kaj veliko zmotili, če bi zapisali, da so bili v prvem polčasu bližje zadetku prav Celjani, vse dokler ni v sodniškem dodatku prvega dela igre kot strela z jasnega sprožil Jean Philippe Mendy, ki je z mojstrsko izvedenim udarcem grofom pred odhodom na odmor zadal boleč udarec, po katerem se v nadaljevanju niso več znali pobrati.


“Priznam, da takšnega zadetka še nisem dosegel. Nisem še zatresel mreže s takšne razdalje. Lahko rečem, da je bil ta gol najlepše lastno darilo za rojstni dan, ki sem ga praznoval med tednom. Odkar sem v Sloveniji, mi je ta gol najbolj pri srcu. Seveda ob tistem, ki sem ga jeseni zabil Olimpiji,” je za klubsko spletno stran dejal 28-letni napadalec, ki se je na zelenici Arene Petrol podpisal pod peti ligaški zadetek v letošnji sezoni, s čimer je za kapetanom Marcosom Tavaresem in Luko Zahovićem tretji strelec kluba. Za Mariborom je prvi teden na vrhu ligaške razpredelnice, ki so ga po zmagi nad Olimpijo zasedli prvič v letošnji sezoni, a Mendy poudarja, da bo nadaljevanje še zelo zahtevno: “Zavedali smo se, kaj nas čaka. Da bo vsaka tekma zahtevna. Zato smo se dobro fizično in psihološko pripravili na nadaljevanje prvenstva. Začelo se je odlično, nič pa še ni odločeno, prvenstvo je dolgo. Boj za prvaka niti približno ni odločen, čakajo nas še številne preizkušnje. Moramo ostati zbrani, osredotočeni vse do konca.”

Zmago vijolic je v drugem polčasu potrdil Welle Ndiaye, ki je zadel že na gostovanju v Stožicah, pri zadetku Senegalca pa je imel precej zaslug tudi Francoz, ki mu družinske korenine segajo prav v Senegal: “Zelo sem vesel zanj. Dobro se znajde v svoji vlogi na sredini igrišča, a tudi pri prekinitvah. Pred drugim golom mi je rekel, katerega igralca naj ‘pokrijem’ oz. kam se naj postavim, da bo imel prosto pot do žoge. Vedel je, kam bo šla žoga in zasluži si vse čestitke za zaključek akcije.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…