Mariborčani že odštevajo ure do začetka pete tekme v skupinskem delu Lige prvakov. Vijoličasta četa jutri gostuje na zelenici stadiona Jose Alvalade, kjer bo skušala še četrtič v petih tekmah skupinskega dela ostati neporažena. Pravzaprav so državni prvaki na desetih evropskih tekmah v letošnji sezoni doživeli vsega en poraz, tistega v Londonu, z remijem ali zmago bi zagotovo ostali v boju za drugo zaporedno prezimitev v Evropi.


“V skupinski del Lige prvakov smo šli z enim samim ciljem, da bi bili konkurenčni. Nismo si metali peska v oči, da smo favoriti, ampak smo klub, ki je zelo ambiciozen. Po štirih tekmah smo prišli v situacijo, da imamo pravico razmišljati tudi o napredovanju. Postavili se bomo tako kot vsako tekmo. Ambiciozno, taktično disciplinirano in iskali tri točke. Kaj bo prinesla tekma, pa bomo videli. Šele po zadnjem obračunu bomo delali kalkulacije, kako in kaj,” je zgodaj dopoldne, pred odhodom v Lizbono, dejal strateg Maribora Ante Šimundža, ki tudi tokrat poudarja, da se njegovi varovanci v Lizboni ne bodo ustrašili priložnosti, ki jo lahko zagrabijo: “Seveda je pozitivno spoznanje, da smo na štirih tekmah v Ligi prvakov kar trikrat ostali neporaženi. Imamo dober trenutek, smo ambiciozni in tako bomo nastopili tudi v Lizboni.”

“Sporting ima nekaj odličnih nogometašev, kot so Nani, William Carvalho in Slimani. Ampak tudi mi imamo kakovostne posameznike, tako da mislim, da nam lahko uspe dober rezultat. Vemo, da nas čaka težka tekma, a pripravljeni smo na izziv, ki je pred nami,” je dejal Jean-Philippe Mendy, ki je v zadnjih tednih nakazal dvig forme in na zadnjih tekmah kazal predstave, ki so ga krasile že v lanski sezoni, ko je bil s svojo rušilno močjo strah in trepet nasprotnih branilcev. V soboto je proti Kopru odigral morda celo najboljšo tekmo v letošnji sezoni, zato bi mu Šimundža kaj lahko ponudil tudi priložnost od prve minute, tudi Francoz poudarja, da bo ekipa dala vse od sebe: “Imel sem nekaj težav, ampak vrnil sem se. Dosegam zadetke, na igrišču se počutim dobro, tudi igra celotnega moštva je v zadnjem času zelo dobra in upam, da bomo to prenesli tudi na torkovo tekmo. To so naše sanje in vsi smo pripravljeni dati vse od sebe, da ostanejo resničnost.”

Štajerci so sicer danes z uradnim treningom že preizkusili zelenico, jutri jih čaka še krajša dopoldanska vadba, popoldne pa bo v znamenju mentalnih priprav na tekmo, na kateri bo pravico delil škotski sodnik Craig Thomson.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

En komentar

  1. Prekmurec

    24. 11. 2014 na 22:46

    jutri je potrebno poskrbeti za še kakšno presenečenje!

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…