V 3. SNL zahod je naslov jesenskih prvakov po tesnem boju z Ajdovščino pripadel Izoli. Oba kluba bosta v spomladanski del prvenstva, ko klube čaka še trinajst krogov, krenili z istim točkovnim izkupičkom, zaradi česar se v nadaljevanju tekmovanja obeta zanimiv boj.


Izolani so medtem že razkrili, da spomladi želijo in ciljajo na napredovanje v višji rang tekmovanja, česar sicer zgolj naslov prvakov še ne zagotavlja. Za preboj v drugoligaški rang tekmovanja bo moral zmagovalec 3. SNL zahod v dodatnih kvalifikacijah ugnati prvaka centralne skupine. A do tega obračuna bodo morali Izolani najprej ugnati konkurenco na Primorskem in Notranjskem, da se bodo na preizkušnje kvalitetno pripravili, pa s pripravami pričenjajo že en teden prej kot je bilo običajno v preteklosti. Trener Aljoša Čotar bo svoje varovance zbral 26. januarja, priprave pa bodo v celoti potekale na domačem prenovljenem igrišču, ki so jih pred tedni opremili tudi z začasnimi reflektorji, ki vadbo omogočajo tudi v večernih terminih, kar je zaradi težav s pomožnima igriščema, ki sta že precej obrabljeni, za Izolo izredno pomembna pridobitev. Izolani so predstavili tudi delni spored pripravljalnih tekem, nasprotniki so Buje in Rudar Labin, ki prihajata iz Hrvaške, ter Tolmin in Krka.

Kot so zapisali na klubski spletni strani, odhodov ni bilo, v staro jato pa naj bi se vrnili tudi nekateri posojeni nogometaši, med njimi tudi Matej Zemljak, ki se je jeseni v dresu Ankaran-Hrvatinov, od koder naj bi se po pisanju Primorskih novic preselil tudi Ivo Stipaničev, dokazoval v 2. SNL, kar je potrdil tudi trener Čotar: “Dogovorjene so že tekme s kvalitetnimi nasprotniki, v mislih pa imamo tudi nekatere možne okrepitve. Med drugim se iz posoje v Ankaranu vrača Matej Zemljak.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Celje – Bravo 1:0 (12.8.2022)

V knežjem mestu so pred približno tisoč gledalci Celjani prišli do minimalne zmage proti B…