Tretji obračun 27. kroga Prve Lige Telemach je prinesel bržkone najpomembnejšo tekmo kroga, ko sta se na Stadionu Z’dežele pomerila vodilna Olimpija in domače Celje. Ponovila se je zgodba prejšnjih dveh prvenstvenih obračunov sezone, ko so bolje igrali Celjani, a rezultat je bil tokrat na strani zmajev. Pri ekipi zeleno-belih je namreč za minimalno zmago v 82. minuti poskrbel zimski prišlek Admir Bristrić.


V začetni enajsterici gostov tokrat ni bilo kaznovanega Agostina Doffa, pri domačih je bil na klopi prvi strelec Charles Ikwuemesi. Prvi polčas so bolje odigrali gostje, a si večjih priložnosti niso priigrali. Omembe vreden je bil le poskus Timija Elšnika iz prostega strela, ki je za malo zletel čez vrata, trenerja Riero pa je bolj skrbela poškodba Svita Sešlarja, ki je v 25. minuti odšepal iz igrišča.

Po vstopu v igro Charlesa Ikwuemesija so se v drugem delu povsem prebudili medli Celjani. Hitri Ikwuemesi je v ospredje stopil že takoj po sodnikovem žvižgu in stekel sam proti golu Vidovška, a mu je reprezentančni vratar gol preprečil. Vidovšek se je moral v naslednjih nekaj minutah izkazati še kar nekajkrat – po vrsti so streljali Bizjak, Ikwuemesi in Popović, ljubljanska številka ena pa je vrata preprosto zaklenil. Popović je v 54. minuti iz prostega strela zadel še vratnico, Olimpijin gol se je zdel zaklet.

Albert Riera je hitro ukrepal in v igro poslal osvežitve, a to zmajem ni pomagalo. Celje je znova poskušalo v 68. minuti, spet se je čudežno izkazal gostujoči vratar, dvakrat je bil neuspešen Ikwuemesi. Olimpija je delovala nemočno, v neki točki so porumeneli prav vsi člani obrambne linije. A ponovilo se je nepisano nogometno pravilo: “Če ne daš, dobiš.” Mario Kvesić je v 82. minuti žogo sprejel na robu kazenskega prostora, med obrambo Celja našel Bristrića, mladi napadalec iz BiH pa je s pomočjo Klemna Nemaniča žogo poslal v domačo mrežo. Celje je še naprej poskušalo, a Olimpija je strnila vrste in zdržala hud pritisk vse do konca.

S to zmago so obdržali 16 točk prednosti pred najbližjimi zasledovalci iz Maribora, to pa pomeni, da je naslov praktično že oddan v Ljubljano, zmaji namreč potrebujejo le še 4 zmage. Celje tudi ni uspelo kaznovati kiksa Domžal in prednost na tretjem mestu je še vedno zgolj dve točki.

CELJE − OLIMPIJA 0:1 (0:0)
Bristrić 82.

Celje: Obradović; Karničnik, Nemanič, Zec, Štefulj; Popović, Vrbanec, Kouter (46./Zabukovnik); Bizjak (86./Bobičanec), Bajde (46./Ikwuemesi), Matko (87./Kargbo).

Olimpija: Vidovšek; Ratnik, Krdžalić, Crnomarković, Lasickas (59./Balde); Elšnik, Krefl, Posavec (59./Sualehe); Sešlar (25./Estrada), Pedro (75./Bristrić), Kvesić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Celje – Domžale 1:0 (18.3.2023)

Nogometaši Celja so tik pred odhodom na reprezentančni premor vknjižili pomembno zmago pro…