Praznik je uspel. Otvoritev novozgrajene tribune v završkem Športnem parku so nogometaši nadgradili z zmago nad Domžalčani, ki so morali z vrha ligaške razpredelnice sestopiti prvič po tretjem krogu, ko so se na prvo mesto zavihteli ravno po zaslugi zmage nad Haložani. Domžale so po petem porazu sezone žezlo predale Mariboru, Zavrčani so se z deseto zmago sezone četrti Olimpiji znova približali na šest točk zaostanka


“Moramo biti zadovoljni, saj smo premagali vsaj do tega trenutka vodilno ekipo lige, Domžale. Vedeli smo, da bo to izredno težka tekma in menim, da smo lahko po videnem zadovoljni. Na začetku srečanja smo imeli nekaj težav s sestavo ekipe, saj sta zbolela dva igralca. Edinega strelca na tekmi Cveka sem želel spočiti za sobotno srečanje s Koprom, a je viroza dveh igralcev popolnoma spremenila naše načrte. Tako sem ga bil primoran postaviti v prvo ekipo. Na koncu se je to izkazalo za dobro potezo in vesel sem, da smo se po visokem porazu v Novem mestu pobrali in zaigrali tako, kot znamo,” je po odmevnem skalpu o težavah pred začetkom srečanja razlagal po tekmi sicer zadovoljni domači strateg Ivica Solomun. Povsem drugačnega razpoloženja je bil domžalski trener Luka Elsner, ki je že pred začetkom srečanja opozarjal na kvalitete domače zasedbe. Čeprav je bilo igrišče v zelo slabe stanju, pa mladi strokovnjak izgovorov za slabo predstavo svojih varovancev, ki so v tekmo sicer krenili zelo dobro, ni želel iskati: “Ne želim iskati izgovorov. Dejstvo je, da igralna površina ne spada niti v drugo slovensko ligo, ampak igrišče je za obe ekipi enako. Komu je šlo to na roko, sploh ni pomembno. Če daš vse od sebe, če si tekmovalen, če imaš pravi karakter, na takšnih tekmah zmagaš, četudi igraš na pesku. Danes smo pokazali nezrelost za prvo mesto. Morda je celo pozitivno, da sestopimo z vrha, se streznimo in postanemo bolj skromni, kajti pot do lovorike je vselej težka. V prvih dveh kolih pomladi nismo prikazali dovolj.”

“Ekipa, ki je 20 minut razigrana in potem dobi naiven gol, ni tekmovalna ekipa. Prve pol ure nas je bilo lepo gledati, a domov odhajamo brez točk, hkrati pa smo Zavrču dali darilo, da lahko lepo praznuje otvoritev stadiona. V tem trenutku je raven tekmovalnosti prenizka, da bi razmišljali o čemerkoli drugem kot o tem, kako zadržati položaj, ki nas pelje v Evropo,” je po tekmi za klubsko spletno stran sklenil domžalski trener, ki bo novo priložnost za točke v soboto iskal v tekmi s Krko, medtem ko Zavrč doma gosti Koper.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomlje ostajajo neporažene

V prvi nedeljski tekmi četrtega kroga so se v športnem parku v Domžalah pomerili nogometaš…