Zavrčani tudi v četrtem poizkusu na gostovanju v prestolnici niso uspeli osvojiti niti točke. Olimpija je slavila zanesljivo zmago s 3:1, Haložani pa so zapravili priložnost, da bi se z zmago v Stožicah četrtemu mestu približali na vsega štiri točke zaostanka. Po dvanajstem porazu sezone se zdi, da so Zavrčani zapravili še zadnje upe, da se zavihtijo na mesta, ki ob ugodnem razpletu v pokalnem tekmovanju še peljejo v evropska tekmovanja.


“Srečanje je bilo izjemno čvrsto. Prvi zadetek smo prejeli po naši napaki, ko so nogometaši Olimpije stekli v protinapad in zadeli za 1:0. Po vodstvu Olimpije smo prevzeli iniciativo, ampak nam je manjkala tista zadnja podaja, ki bi jo potrebovali za kakšen zadetek. V eni izmed situacij je sodnik pokazal na enajstmetrovko, a nam jo je, iz neznanih razlogov, razveljavil,” je gostovanje v Ljubljani za klubsko spletno stran uvodoma pokomentiral završki strateg Ivica Solomun, ki pa je ob tem vseeno pozabil dodati, da je sodnik Bojan Mertik po posvetu s pomočnikom ravnal povsem pravilno, saj prekrška za najstrožjo kazen nad Muminovićem ni bilo. Slednji je zaradi simuliranja prejel tudi rumeni karton, prekmurski delivec pravice pa je Solomuna razjezil še z eno odločitvijo: “V drugem polčasu smo imeli še eno priložnost, ko smo krenili v silovit protinapad, a nam sodnik ni pustil prednosti. Dosodil je prekršek nad Kelencem in vrnil žogo na mesto prekrška. Menim, da smo takrat imeli izjemno priložnost za zadetek, saj so bili v napadu kar trije naši igralci, Olimpija se je branila zgolj z enim. Po tej priložnosti smo prejeli pravi evrogol iz prostega strela in nato se nismo uspeli vrniti v igro vse do konca srečanja.”

Zavrč bo tretjo četrtino državnega prvenstva sklenil s petkovo preizkušnjo z Goričani. Primorci, ki so v soboto z zadetkom v zaključku tekme ohranili osemletno domačo neporaženost s Celjani, bodo skušali tradicijo ohraniti tudi v petek. V šestih medsebojnih tekmah so Goričani točko oddali zgolj enkrat, jeseni na Ptuju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…