Največ dela z uigravanjem ekipe so imeli v minulih tednih verjetno v Zavrču. Haložani so namreč povsem spremenili igralsko zasedbo, vodstvo kluba pa je poseglo tudi po trenerski menjavi. Željka Orehovca, ki bo odslej direktor kluba je nasledil Ivica Solomun, ki prihaja iz bližnjega Varaždina, kjer je nazadnje deloval tudi kot trener.


“Zadovoljen sem z opravljenim delom med pripravami na spomladanski del prvenstva. Trenirali smo dobro in odigrali veliko težkih tekem. Z ekipo sem se hitro spoznal in pričeli smo s trdim delom. Sam obris prve enajsterice sem dobil na pripravljalnih srečanjih, saj smo rotirali manjše število igralcev. Še vedno je na treningih prisotnih nekaj igralcev, ki so potencialne okrepitve za naš klub, a bodo morali pokazati nekaj več,” je v pogovoru za klubsko spletno stran o zimskem pripravljalnem obdobju dejal nekdanji vratar varaždinskega Varteksa in koprivniškega Slaven Belupa. Solomun je v preteklosti kot pomočnik deloval tudi v Savdski Arabiji, sedaj se bo pobližje spoznal še s slovenskim nogometom. V haloškem prvoligašu bo lahko računal na precejšnje število rojakov, nekaj med njimi obeta veliko, a Solomun posameznikov ni želel izločati, glavno orožje bo po njegovem mnenju kolektiv: “O glavnem orožju Zavrča je težko govoriti, a če bi ga moral izpostaviti je to zagotovo celoten kolektiv. Potrebno bo še naprej delati zavzeto in se truditi na vsakem treningu posebej. Nato pa bo prav celoten kolektiv izvrgel posameznika, ki bo naše glavno orožje v nadaljevanju prvenstva.”

V napadu bo očitno glavno orožje Tomislav Kiš. Nekdanji up splitskega Hajduka, ki je Zagrebčana posodil do konca sezone, se je v pripravah podpisal pod sedem zadetkov: “Tomislav Kiš za ekipo Zavrča predstavlja veliko okrepitev. V pripravljalnem obdobju je treniral zelo dobro, tudi na pripravljalnih srečanjih je dosegel veliko zadetkov. Želim si, da bi zadržal takšno formo in dobre igre iz priprav prenesel še na prvenstvene tekme. Potrebovali bomo njegove zadetke. Verjamem, da bo Tomislav Zavrču dal veliko.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…