Zadnji krog tretje četrtine Prve lige Telekom Slovenije se z dvema tekmama pričenja že jutri zvečer. Zavrčani pred domačimi gledalci gostijo Goričane, še prej bodo na zelenico celjske Arene Petrol stopili grofje in knapi. Oba jesenska savinjsko-šaleška derbija nista dala zmagovalca, Celjani pa poudarjajo, da si želijo pred sredinimi pokalnim gostovanjem v Mariboru dobre popotnice.


“Pričakujemo težko tekmo, tako kot je bilo proti Rudarju to vselej v navadi. Velenjčani so čvrsto moštvo, ki poseduje precej kakovosti, ob tem pa se lahko pohvalijo tudi s precej več izkušnjami kot mi. Igrati bo treba potrpežljivo, doseči višjo posest žoge, s kontinuiranimi napadi in nenehnim pritiskom pa bomo skušali priti do močno želene prve letošnje zmage proti našim tokratnim nasprotnikom. Vsekakor si želimo dobre popotnice pred sredino pokalno tekmo,” je za klubsko spletno stran priznal trener Simon Rožman, ki je v ponedeljek dopolnil 32 let. Celjski strateg ima pred jutrišnjim obračunom kar nekaj težav s sestavo ekipe, saj bo moral srečanje zaradi sedmih rumenih kartonov izpustiti kapetan Blaž Vrhovec. Že dlje časa poškodovanima Amirju Bilaliju in Valonu Ahmediju se je pridružil še Marko Krajcer, ki je predčasno zaključil sobotno gostovanje v Novi Gorici. Nastop Marka Jakolića je zaradi zdravstvenih težav še pod vprašajem, zato bi lahko v osrčju obrambe prvič v nadaljevanju državnega prvenstva od prve minute pričel Matic Žitko.

V konici napada na novo priložnost upa tudi Ivan Lendrić, ki je pred tedni odločil prestavljeni obračun s Koprčani. Nekdanji up splitskega Hajduka se je strinjal s trenerjem Rožmanom, ki pravi, da Rudar goji čvrsto igro: “Rudar igra izredno čvrst nogomet, ob tem pa nasprotniku ne pušča veliko prostora za razvoj igre. Vsekakor si želim, da bi jutri uspeli priti do nove zmage, s čimer bi še naprej ostali v boju za vrh lestvice. V kolikor bom dobil priložnost za igro, bom nedvomno dal vse od sebe, da pomagam moštvu, v katerem se sicer izredno dobro počutim. Odločitev za prihod v Celje je bila pravilna, zagotovo pa si želim zaupanje trenerja upravičiti s čim več zadetki v nadaljevanju sezone.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Peti zaporedni poraz Maribora, tudi v Helsinkih s praznimi naboji

Nogometaši Maribora so hitro zaključili svojo pot v kvalifikacijah za evropsko ligo. Finsk…