Prvoligaši so v petih tekmah 29. kroga dosegli 17 zadetkov. Velikonočni zajtrk je očitno najbolj teknil nogometašem Domžal in Krškega, saj sta tekmeca ob Kamniški Bistrici kar osemkrat zatresla mrežo, po zadnjem sodniškem žvižgu pa so imeli več razlogov za zadovoljstvo gostitelji, ki so se po petih goli v krški mreži razveselili še 150. prvoligaške zmage na domačem igrišču.


Domžalčani so že petič to sezono zabili pet zadetkov, še drugič po jesenskem gostovanju v Domžalah pa so moč domžalskega napada občutili Krčani. “Vedeli smo, da nas čaka izjemno težka tekma. Zavedali smo se, da bo to za nas pomembno srečanje. Od prve minute smo pokazali, kdo je glavni na tem igrišču. Na srečo smo hitro zadeli, odprlo se nam je in tri točke so zasluženo ostale doma,” je po učinkoviti predstavi Domžalčanov poudaril Ivan Firer, ki je bil s podajo in dvema zadetkoma osrednji junak domžalske zmage. Z izkušenim napadalcem se je strinjal tudi Simon Rožman, ki se je s svojim moštvom po remiju Olimpije na drugem mestu odlepil na dve točki prednosti pred sosedi: “Čestitam svojim nogometašem za današnjo prestavo. Prvi polčas smo odigrali fantastično. Bili smo dobri v vseh segmentih igre, še posebej v prehodih v napad, in visoka zmaga je popolnoma zaslužena.”

Domžalski strateg je sicer obžaloval, da so njegovi varovanci v drugem polčasu popustili v obrambi, a je to ocenil kot je nekaj normalnega ob takšnem vodstvu. Je pa bil najmlajši prvoligaški trener vesel, da so Firer in soigralci odpravili težave z realizacijo. “Vesel sem, da smo začeli dosegati gole. Danes je bila realizacija odlična in za takšne zmage trdo garamo na terenu. Fantje dajejo vse od sebe, da bi dosegli čim več golov in danes so se pokazali v zares lepi luči,” je za klubsko spletno stran dejal Rožman, ki dodaja, da dobre rezultate prinaša tudi užitek v igri: “Po nekaj neuspešnih rezultatih nismo delali pretirane panike. Zmage prinašajo boljše ozračje, a kljub vsemu vsi v klubu vemo, kakšni so naši cilji in kam želimo priti. Napredek v napadu je velik, na drugi strani pa imamo v obrambi še veliko rezerv, saj si želimo takšne tekme zaključiti brez prejetega zadetka. Pomembno je, da v igri uživamo.”

“Nismo se držali dogovorjenega. Proti takšni ekipi ne moreš igrati brezglavo, potrebno je razmišljati. Narobe smo šli v igro in prejeli pet zadetkov. Ne vem, kaj naj še drugega rečem,” je bil po kar petih prejetih zadetkih razočaran Robert Pušaver, bočni branilec Krškega.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji grof popeljal kockice med štiri

Veseli december je letos malce nenavaden. Po času korone in dodelitvi Katarju organizacijo…