Velenjčani so na prvo spomladansko zmago čakali najdlje izmed deseterice prvoligašev. Knapi so se po rezultatsko slabem uvodu nadaljevanja sezone prvih treh točk veselili v sedmem poizkusu, v savinjsko-šaleškem derbiju s Celjani. Moštvo trenerja Jerneja Javornika jutri čaka nov zahteven nasprotnik, saj na Stadion ob Jezeru prihajajo favorizirani Mariborčani. Pred tekmo tekmo smo utrip preverili pri Ivanu Firerju.


“Pričakujemo dobro tekmo, osredotočeni smo na nasprotnika. Zavedamo se, da bo Maribor v vlogi favoritov, vendar se lahko tudi sami kosamo z najboljšimi. Gremo na zmago in mislim, da nas čaka zanimiva tekma, obenem pa pričakujemo tudi dobro podporo s tribun,” je za SNPortal dejal popularni ‘Fiki’. Prav 30-letni Rogatčan je v četrti minuti obračuna s Koprčani prekinil strelski post Velenjčanov, ki je krog kasneje vodil še do zmage v Celju, ki smo jo že omenili. Kljub vsemu pa so knapi že pred tem kazali dobre predstave, a kot je dejal tudi Firer, zaradi različnih okoliščin niso uspeli priti do pozitivnih rezultatov: “Zavedali smo se, da nam bo slej ali prej steklo. Bili smo v nekakšnem krču, tudi situacija v povezavi s klubom je verjetno vplivala na krizo. Sedaj smo strnili svoje vrste, proti Kopru končno dosegli prvi zadetek v nadaljevanju prvenstva, nato pa v Celju še zmagali. V tekmo z Mariborom lahko gremo sproščeno. Vsako tekmo hočemo zmagati. Če bomo Maribor premagali, bo veselje veliko, če pa bomo izgubili, tudi ne bo nič groznega, ne bo katastrofa,” je za konec še dejal nogometaš, ki se je z dobrimi igrami v lanski sezoni prebil tudi reprezentančnega dresa.

“Veseli smo, da smo premagali ekipo Celja in s tem dvignili samozavest. Tudi vzdušje v slačilnici je po zmagi odlično, tako da se v miru pripravljamo na ekipo Maribora, za katero vemo, da je izjemna ekipa, ki pa jih želimo na domačem terenu presenetiti. Mislim, da lažje in boljše igramo proti ekipam, ki so na vrhu lestvice. Z igro na nivoju kot je bila v Celju pa se lahko nadejamo pozitivnega rezultata,” pa je za klubsko spletno stran dejal vratar Matjaž Rozman, ki ravno tako pričakuje številčno in bučno podporo s tribun.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…