Pri novomeški Krki se lahko po Kevinu Kauberju, ki je pred dnevi dobil reprezentančno vabilo estonskega selektorja Magnusa Pehrssona, pohvalijo še z enim reprezentantom. Barve dolenjskega prvoligaša bo v dresu Palestine predstavljal Jaka Ihbesiheh, sin palestinskega očeta in slovenske matere.


Palestina bo ena od šestnajstih reprezentanc na Azijskem pokalu, ki bo med 9. in 31. januarjem potekal v Avstraliji. Palestinci bodo na prvenstvu najboljših azijskih izbranih vrst nastopili prvič, saj so si udeležbo zagotovili z zmago na t.i. “AFC Challenge pokalu”, v katerem so v finalu ugnali Filipine. Palestince v skupinskem delu čaka težka naloga, saj se bodo pomerili z Japonsko, Jordanijo in Irakom, do kakšnega presenečenja pa bo skušal rojakom pomagati tudi Jaka Ihbeisheh, ki zaenkrat še ne ve, če bo član ekipe, ki bo odpotovala v deželo “tam spodaj”. Nekdanji nogometaš Interblocka, Slovana, Aluminija, Krškega, Primorja, Rudarja in Domžal je včeraj že odpotoval v Dubaj, kjer se bo reprezentanca pripravljala na prvenstvo. 28-letni bočni nogometaš je o tem spregovoril tudi pred kamero nacionalne televizije in dejal, da o dogodivščini še ne ve kaj veliko: “Ne vem niti, koliko bo igralcev, kdo gre, kako bo vse potekala. To bo res nova izkušnja, ki se je že zelo veselim in upam, da bo na koncu vse v redu.”

Ihbeisheh, ki je pred leti za Story dejal, da očeta ni videl skoraj dve desetletji, je še dejal, da se njegove nastopa v dresu Palestine najbolj veseli prav njegov oče: “Neizmerno vesel, navdušen in ponosen je. Klical me je vsak dan, če je kaj novega in če se je kaj premaknilo, če sem dobil potni list…”

Foto: Twitter
Ihbeisheh se je včeraj že priključil reprezentančnim soigralcem. (Foto: Twitter)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

PCT pogoj “odgnal” celjske navijače

Celjski grofje, navijaška skupina NK Celje je preko svoje FB strani sporočila, da ne bo pr…