Pri novomeški Krki se lahko po Kevinu Kauberju, ki je pred dnevi dobil reprezentančno vabilo estonskega selektorja Magnusa Pehrssona, pohvalijo še z enim reprezentantom. Barve dolenjskega prvoligaša bo v dresu Palestine predstavljal Jaka Ihbesiheh, sin palestinskega očeta in slovenske matere.


Palestina bo ena od šestnajstih reprezentanc na Azijskem pokalu, ki bo med 9. in 31. januarjem potekal v Avstraliji. Palestinci bodo na prvenstvu najboljših azijskih izbranih vrst nastopili prvič, saj so si udeležbo zagotovili z zmago na t.i. “AFC Challenge pokalu”, v katerem so v finalu ugnali Filipine. Palestince v skupinskem delu čaka težka naloga, saj se bodo pomerili z Japonsko, Jordanijo in Irakom, do kakšnega presenečenja pa bo skušal rojakom pomagati tudi Jaka Ihbeisheh, ki zaenkrat še ne ve, če bo član ekipe, ki bo odpotovala v deželo “tam spodaj”. Nekdanji nogometaš Interblocka, Slovana, Aluminija, Krškega, Primorja, Rudarja in Domžal je včeraj že odpotoval v Dubaj, kjer se bo reprezentanca pripravljala na prvenstvo. 28-letni bočni nogometaš je o tem spregovoril tudi pred kamero nacionalne televizije in dejal, da o dogodivščini še ne ve kaj veliko: “Ne vem niti, koliko bo igralcev, kdo gre, kako bo vse potekala. To bo res nova izkušnja, ki se je že zelo veselim in upam, da bo na koncu vse v redu.”

Ihbeisheh, ki je pred leti za Story dejal, da očeta ni videl skoraj dve desetletji, je še dejal, da se njegove nastopa v dresu Palestine najbolj veseli prav njegov oče: “Neizmerno vesel, navdušen in ponosen je. Klical me je vsak dan, če je kaj novega in če se je kaj premaknilo, če sem dobil potni list…”

Foto: Twitter
Ihbeisheh se je včeraj že priključil reprezentančnim soigralcem. (Foto: Twitter)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …