Goričani so še drugič zapored zagodli vodilnemu moštvu Prve lige Telekom Slovenije. Po tem ko so Primorci jeseni slavili veliko zmago v Stožicah, se je včerajšnji obračun v novogoriškem Športnem parku razpletel brez zmagovalca in z delitvijo točk, s katero so bili lahko precej bolj zadovoljni v domačem taboru.


“Dobri smo bili že v prvem polčasu, v katerem smo dobro konkurirali Olimpiji, ki je zelo dobra ekipa. Podobno smo krenili tudi v drugi polčas, si ustvarjali priložnosti in eno od njih tudi izkoristili. Želja po še drugem zadetku je bila prisotna, vendar smo se po izenačenju posvetili obrambi in morebitnim protinapadom,” je po tekmi priznal domači junak Andrej Kotnik, ki je še pred dobrim letom v 3. SNL zahod nosil dres Izole, včeraj pa se je po prefinjenem udarcu razveselil prvoligaškega prvenca. Izolana, ob njem pa celotno moštvo, je pohvalil tudi trener Miran Srebrnič: “Fante moram pohvaliti. Pomembno je, da je Kotnik dosegel prvoligaški prvenec, saj je prišel iz tretje lige in je z zadetkom pridobil na samozavesti. Čaka ga še veliko dela, da se bo razvil v pravega igralca, a je, tako kot vsi, na dobri poti.

Srebrnič je bil po včerajšnjem obračunu precej bolj zadovoljen kot v soboto, ko njegovi varovanci proti Mariboru niso pokazali načrtovanega in želenega. Tokrat so Goričani zaigrali tudi z drugačno postavitvijo in tremi osrednjimi branilci, ki sta jim največ preglavic povzročala predvsem Miroslav Radović in Miha Zajc: “Danes smo nastopili drugače kot v soboto in z drugačno postavitvijo, saj smo zaigrali s tremi branilci. Gostujoče bočne nogometaše smo držali bolj tesno. Igrali smo z dvema napadalcema, kar se je obrestovalo, v napadu smo odigrali več akcij. Na splošno sem kar zadovoljen, igrali smo na visokem nivoju, čeprav smo imeli imeli nekaj težav z Zajcem in Radovićem.”

“S točko smo zadovoljni. Že proti Mariboru smo želeli več, kot smo dosegli, vendar fantje niso pokazali tistega, kar sem zahteval. Danes je bilo veliko boljše, čeprav imamo še nekaj šibkih točk. Biti moramo bolj čvrsti in agresivni v dvobojih. Nasprotnik je imel priložnosti zgolj zaradi individualne kakovosti posameznikov, ne zaradi ekipnih akcij,” je zaključil novogoriški strateg.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Čukarički premočan za Olimpijo

Nogometaši Olimpije so včeraj odigrali svojo četrto tekmo v tem pripravljalnem obdobju in …