Domžalčanom ne gre po načrtih. Čeprav so v taboru dvakratnega prvaka pred nadaljevanjem prvenstva napovedali, da se bodo bolj kot z rezultati obremenjevali z igro, je zgolj točka v dveh tekmah manj od pričakovanj.


Rumeni so po Rudarju nadigrali tudi Koper, si ustvarili več priložnosti od nasprotnika, a bili tako kot v Velenju kaznovani za neizkoriščene priložnosti – tokrat celo s porazom, ki ga je prinesel avtogol Mihe Blažiča. “Drugi polčas smo začeli veliko bolje, vendar nismo našli rešitve za koprsko obrambo. Osebno sem razočaran nad določenimi segmenti igre in tukaj ni nobenih opravičil. Pričakovali smo več,” je po tekmi dejal Simon Rožman, ki ni bil zadovoljen z vstopom v tekmo, v napadu pa še vedno pogreša nogometaš, ki bi znal izkoristiti vsaj eno od številnih priložnosti: “Če ob izrazitih priložnostih ne dosežeš gola, tekme ne moreš zmagati. Težava ni v tem, da si ne ustvarimo priložnosti, ampak je v tem, da jih ne izkoristimo. V tem trenutku nimamo razpoloženega igralca, ki bi znal žogo potisniti tudi v prazen gol. Veliko bomo morali še delati na realizaciji, saj imamo na igrišču nadvlado, zato v sami igri ne vidim težav. Liga je sestavljena tako, da je potrebno doseči gol več, hkrati pa obdržati ničlo v obrambi. Verjamem, da se nam bo na naslednji tekmi odprlo in da bomo zatresli mrežo nasprotnika.”

Foto: Lado Vavpetič

Več razlogov za zadovoljstvo so imeli v gostujočem taboru. Čeprav Koprčani v nadaljevanju sezone še niso dosegli zadetka, se lahko vseeno pohvalijo že s štirimi točkami. Tako kot v tekmi s Celjem, je tudi v Domžalah točke prinesel avtogol nasprotnika. Kljub temu pa se Igor Pamić ni strinjal, da je bila na strani njegovih varovancev tudi boginja Fortuna: “Sreča? Mislim, da smo si zaslužili zmago, ne glede na napake in pritisk Domžal. Veseli me, da so si gostitelji večino priložnosti priigrali po naših napakah. S postavljeno obrambo smo delovali dobro. Ključ do zmage se skriva v tem, da smo presenetili Domžalčane, ki niso pričakovali tako visoko postavljenega Kopra. Videlo se je, da niso imeli rešitev, nisem namreč še videl, da bi Domžale tako veliko igrale na dolge žoge. To je bila voda na naš mlin. Čestitam svojim igralcem, a tudi Domžalčanom, saj so lahko gledalci spremljali zares dobro tekmo.”

Domžalčane že v naslednjem krogu čaka sosedski derbi z Olimpijo, Koper pa bo na Bonifiki pričakal zadnje Radomlje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…