Koper tudi po gostovanju v ljubljanskih Stožicah nadaljuje serijo neporaženosti. Kozlički so v prestolnici jeseni osvojili poln izkupiček, včeraj pa so se domov vrnili s točko v žepu, s katero so ljubljanski niz brez zmage podaljšali že na pet tekem. Primorci so na drugi strani neporaženi že šest krogov kar je trenutno najdaljši niz v prvenstvu.


Gostje so na ljubljansko zelenico, podobno kot tudi gostitelji, krenili v oslabljeni zasedbi, saj sta zaradi poškodb še drugič zapored manjkala tudi Joel Valencia in Ruben Belima, ki ju je Igor Pamić pogrešal že v pripravljalnem obdobju. Koprčani so v tekmo znova krenili brez pravega napadalca, saj je v konici napada zaigral kar Senijad Ibričić, medtem ko je Danijel Pranjić, ki se najbolje znajde ob stranski črti, znova zaigral za napadalcem. A tako kot proti Radomljam, je takšen recept tudi proti Olimpiji prinesel uspeh, ki ga je sicer nekoliko zasenčila težja poškodba Jana Andrejašiča. Bočni branilec je s tekmo zaključil že v prvem polčasu.

Z izkupičkom dvoboja je bil zadovoljen tudi koprski strateg, ki je takoj po zadnjem žvižgu poudaril, da četrto mesto ostaja cilja koprskega prvoligaša. Ob tem je Igor Pamić izpostavil tudi, da je podoba Kopra drugačna kot jeseni: “Imamo svoje cilje, za zdaj dobro plujemo. Gledamo drugačen in boljši Koper kot v prvem delu sezone. Naš cilj je znan, ne skrivamo ga, želimo do četrtega mesta, vendar se s tem ne obremenjujemo preveč. Še naprej bomo skušali dobro igrati, osvajati točke in na koncu sezone bomo videli, za kaj bo to zadostovalo. Vendar brez lažne skromnosti, četrto mesto je cilj.”

Pamić je ob tem priznal, da so Koprčani izkoristili težave, ki so se v ljubljanskem moštvu nabrale po treh zaporednih porazih. “Vedeli smo, da ima Olimpija svoje težave. Ekipa, od katere se pričakuje naslov prvaka, ki izgubi na treh zaporednih tekmah, ima psihološke težave. Na neki način smo jih izkoristili v našo prid. Zadovoljen sem z igro v polju. Bilo je solidno. Zdaj smo v dobrem rezultatskem nizu, a lahko še kaj popravimo,” je povedal Istran na klopi Kopra.

Koper bo v 26. krogu prvenstva, ki bo po reprezentančnem premoru odigran med tednom, v torek gostil Krško.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…