Mariborčani so v tretji pripravljalni tekmi iztržili še drugi remi, znova proti madžarskemu klubu. V prvi tekmi priprav je remi iztržil drugoligaš ZTE, včeraj se je brez zmagovalca končal še obračun z madžarskim državnim prvakom Videotonom. Morda bi bilo drugače, če si Alen Borošak ob koncu prvega polčasa ne bi privoščil (nove) velike napake.


Osemindvajsetletni sodnik, ki se je zaradi napak v preteklosti že večkrat znašel na tnalu prvo- in drugoligašev, ni zmogel brez grobe napake. Če gre spregledani (morebitni) prepovedani položaj Mendyja ob zadetku za 1:0, ki so ga zahtevali v madžarskem taboru, na račun pomočnika, pa si je mož iz Spodnjega Dupleka spodrsljaj privoščil ob koncu prvega polčasa, ko je izključil Denisa Šmeja. Iz spodnjega posnetka je namreč razvidno, da je prekršek storil kvečjemu madžarski nogometaš. “Ob sestavljanju programa sem želel čim močnejše nasprotnike. Dobili smo takšno tekmo, načrte je nekoliko prekrižala le izključitev Denisa Šmeja. Ni mi bilo všeč, ker smo morali nadaljevati z desetimi igralci. Na igrišče sem poslal Rajčevića in še nekatere igralce, ki so zelo utrujeni, kot denimo Ahmedi. Seveda takšne zadeve vplivajo na podobo ekipe, zbal sem se, da bi se lahko zgodila kakšna poškodba. Tudi trener Videotona je hotel, da bi nadaljevali enajst na enajst, toda sodnik tega ni dovolil,” se je dogajanja med polčasom, ko se Borošak ni pustil prepričati, da bi ekipi nadaljevali z bojem enajst na enajst, kar je v prijateljskih tekmah pogosta praksa, dotaknil mariborski strateg Krunoslav Jurčić.

“Na srečo ni bilo poškodb, kar je najbolj pozitivno spoznanje drugega polčasa. Zadovoljen sem tudi zaradi odziva z igralcem manj, uspelo se nam je vrniti iz dokaj neprijetnega položaja. Tekmo smo odigrali v obdobju, ko je utrujenost morda celo na najvišji ravni, nakopičilo se je veliko naporov. Izboljšujemo mehanizme, ki so prepoznavni v naši igri in bodo v prihodnje vsekakor še v večji meri. Vsi igralci so utrujeni, toda vsi so prispevali svoj delež in s celotno izvedbo sem zadovoljen,” je še zaključil domači strateg, ki je ob novincu Defendiju pogrešal še Cotmana, Derviševića in Palčiča.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…