Domžalčani so reprezentančni premor izkoristili za pripravljalno preizkušnjo s Šenčurjem. Drugoligaš, ki je v nedeljo dobil gorenjski derbi s Kranjčani, se je znova izkazal za trdega tekmeca, kljub temu pa so se zmage veselili varovanci trenerja Luke Elsnerja, edini zadetek na tekmi je dosegel Lucas Horvat.


Elsner je tako, kot kot tudi gostujoči strateg Brane Pavlin, posegel po številnih spremembah v začetni enajsterici, prvič pa se je po poškodbi predstavil francoski novinec Yann Mvita Nkelu, ki se najbolje znajde v obrambnih vrstah. Prvi so resneje zapretili prav Šenčurjani, a je Rujović iz prostega strela za las meril mimo gola. Domači so odgovorili z neuspešnima poizkusoma Eterovića in Jelarja, v 30. minuti pa do Domžale po ukradeni žogi na polovici Šenčurja tudi povedle. Juninho je na levi strani igrišča zaposlil Horvata, ki je prodrl v kazenski prostor in z diagonalnim poizkusom matiral vratarja Deronjo. Šenčurjani so minuto po zadetku poizkušali preko Burkeljce, ki pa je bil tako kot Corn, neuspešen. V zaključku prvega polčasa sta na obeh straneh poizkušala še Dobrovoljc in Burkeljca.

V nadaljevanju so prvi zapretili gostje, streljal je Kokalj, meril v zgornji desni kot domačih vrat, a je Mulalić žogi preprečil pot v mrežo. Nato vse do 74. minute ni bilo priložnosti, čeprav je nekaj nevarnih predložkov pred gol poslal mladi Pišek. Prav slednji je v 74. minuti s predložkom zaposlil Vuka, a se je z obrambo izkazal Deronja. Štiri minute zatem je po kombinaciji Piška in Vuka sprožil še Kous, ki je streljal z roba kazenskega prostora, Deronja je žogo odbil, a le do Blejdea, ki je strejlal, Deronja pa mu je uspel preprečiti veselje. V 82. minuti je Deronja podajo Blejdee odbil do Podlogarja, ki pa je meril preko vrat. Zadnjo priložnost srečanja so znova zapravili Domžalčani, Pišek je ukradel žogo na gostujoči polovici, podal do Blejdee, ki je zaposlil Vuka, a se Deronja znova ni pustil premagati.

DOMŽALE 1:0 ŠENČUR
Horvat (30′)
Domžale: Trilles, Jelar, Žužek, Nkelu, Podlogar, Grvala, Horvat, Dobrovoljc, Eterović, Juninho, Kous. Igrali so še: Kumer, Vuk, Mulalić, Pišek, Blejdea. Trener: Luka Elsner.
Šenčur: Deronja, Zukanović, Okorn, Schwarzmann, Corn, Guberac, Pavlin, Eržen, Jurišić, Rujović, Burkeljca. Igrali so še: Ljubijankić, Kokalj, Beganović, Markić. Trener: Brane Pavlin.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…