Kot smo že poročali pred dnevi, bo kariero v vrstah ljubljanske Olimpije nadaljeval tudi Ezekiel Henty. Nigerijskega napadalca smo imeli priložnost spoznati že jeseni, ko je nosil dres Gorice, sedaj se bo preizkušal še v zeleno-belem dresu Olimpije.


“Hvala Bogu, da se je športni direktor Mile Ačimović spomnil name. Moram priznati, da mi je bila Olimpija všeč že na obeh srečanjih, ki jih je odigrala v jesenskem delu proti mojemu, zdaj že nekdanjemu moštvu Gorici. Kar mi je najbolj všeč, je to, da je ekipa mlada in zelo nadarjena. Od prvega dne so me fantje odlično sprejeli medse, pomagajo mi na vsakem koraku, zato sem še toliko bolj prepričan, da je prihod v Ljubljano najboljša možna poteza,” v pogovoru za klubsko spletno stran s pohvalami na račun novega kluba ni skoparil 21-letnik, ki bo s statusom posojenega nogometaša AC Milana v Stožicah ostal vsaj do konca letošnje sezone. Robustni nogometaš je tako zadnji, peti novinec med zmaji, ki so se že pred tem za sodelovanje dogovorili z Aleksandrom Lazevskim, Stjepanom Babićem, Darkom Brljakom in Krunom Ivančićem. Henty bo imel v konici napada kar nekaj konkurence, saj za nastope konkurirajo obetavni Andraž Šporar, ki bo verjetno tudi spomladi prva izbira trenerja Darka Karapetrovića, ter izkušeni dvojec v sestavi Mirana Burgića in Aleksandra Rodića. Novinec se zaveda, da ima še precej rezerv, v Olimpiji pa želi storiti korak naprej: “Lani poleti so me posodili v Gorico, kjer sem v taktičnem smislu močno napredoval. Namreč v Afriki je veliko število izjemno nadarjenih nogometašev, a nam omenjena nadarjenost ne pomaga kaj prida, ko prispemo v Evropo, kjer se igra v tehnično-taktičnem smislu dovršen nogomet. Imam še ogromno rezerv v igri, želim pa v Ljubljani storiti še kak korak naprej. Vedno je lažje napredovati v kakovostnem moštvu, kar Olimpija nedvomno je.”

Henty, ki je z Ljubljančani treniral že nekaj časa, se je tako že imel priložnost spoznati s klubskimi cilji za spomladanski del sezone, saj tudi sam pravi, da je cilj zagotovitev mest, ki vodijo v evropska tekmovanja: “Želim si, da bi Olimpija nadaljevala z igrami, ki jih je prikazovala jeseni. Všeč mi je ta kombinatorika, igra kratkih podaj in intenzivnost v igri, ki jo kažejo moji soigralci. Ko se bomo uigrali, bomo, verjemite mi, neugodno moštvo za vsakogar. Moramo se izboriti za nastopanje v enem izmed evropskih tekmovanj. Vse, kar bo več kot to, bo le bonus in velik motiv za nadaljnje delo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Morozov iz Celja v Izrael

Po Stojinoviću in Breclu Celje zapušča še en branilec. Grigorij Morozov bo do konca letošn…