Prvič, drugič, prodano! Potem ko se carigrajski Bešiktaš ni odločil za odkup pogodbe, so se v borbo za Petra Stojanovića podali pri nemškem Hannovru 96, ki tekmuje v elitni Bundesligi. Prve govorice so se v javnosti pojavile v četrtek, danes je 19-letni nogometaš že Hannovrov.


Marsikdo je pred dnevi z navdušenjem sprejel novico, da so Turki glede prestopa Stojanovića puško vrgli v koruzo. Med tednom je vijoličasta številka 30 odigrala dve pripravljalni tekmi z Dunaujvarošem in Hrvatskim Dragovljcem, včeraj pa se je, tudi ob pogledu na družabna omrežja soigralcev, Ljubljančan že poslovil od zdaj praktično že bivših soigralcev. Mladi up mora prestati le še zdravniški pregled, nato pa bo s podpisom na pogodbi vodstvu nemškega kluba, ki se po polovici sezone nahaja na visokem osmem mestu in za četrtouvrščeno Borussio iz Mönchengladbacha zaostaja za vsega tri točke, obljubil večletno zvestobo. Govorice pravijo, da gre za kar štiriinpolletni dogovor, torej vse do izteka sezone 2018/19. Mariborski klub naj bi, kot pravijo naši viri, s prodajo svojega dragulja trenutno zaslužil dva milijona evrov, kar je sicer manj kot so bili vijoličasti že dogovorjeni s turškim Bešiktašem, a naj bi se v dogovoru znašla še klavzula, ki aktualnim državnim prvakom obljublja še znesek od naslednje prodaje. Gre za precejšen kos pogače, bojda med 25 in 30 odstotki zneska naslednjega transferja, kar bi lahko, ob nadaljnjem in tudi pričakovanem razvoju bočnega branilca, Mariboru čez nekaj let navrglo še lep kupček denarja.

Le malokdo si je , kljub napovedim Zlatka Zahovića, da nekdanji član Interblocka predstavlja več kot le dostojno zamenjavo za Martina Milca, upal napovedati, da bo Stojanović po Milcu prvi naslednji izdelek, ki ga bodo Mariborčani prodali za milijonski znesek. A najmlajši debitant v dresu izbrane vrste je z jesenskimi predstavami v ligi prvakov upravičil vso zaupanje, zdaj se bo v elitni druščini Bundeslige pridružil četverici Slovencev, Kevinu Kamplu in Jonu Gorencu Stankoviću, članoma dortmundske Borussie, ter Mišu Brečku in Dominicu Marohu, dolgoletnima članoma Kölna.

S prestopom v Nemčijo se Mariborčanom odpira novo veliko tržišče, ki lahko v tem trenutno ponudi precej več, kot osiromašen italijanski trg, kamor so odšli prvi izvozni artikli Štajercev. Le-ti se z redkimi izjemami na italijanskem škornju niso izkazali, v Nemčijo bo ledino oral Stojanović. Le čas pa bo pokazal, če je bila odločitev, da se ga po odlični polsezoni potisne v novo okolje, pravilna… Srečno Petar!

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…