Zadnji obračun 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije med Koprčani in Domžalčani se je zaključil z domačo zmago. Pod edini zadetek na tekmi se je v 67. minuti podpisal Damir Hadžić, ki je realiziral najstrožjo kazen, o kateri bodo imeli v gostujočem taboru verjetno marsikaj za povedati, saj se je zdelo, da je bil prekršek Trajkovskega storjen že izven kazenskega prostora.


Koprčani so v srečanje krenili izjemno odločno, že v tretji minuti je završalo v domačem taboru, potem ko se je v kazenskem prostoru Domžal po dvoboju s Trajkovskim na tleh znašel Peševski. Domači so zahtevali enajstmetrovko, piščalka sodnika Vinčića je ostala nema. Prav makedonski novinec v vrstah kanarčkov je v peti minuti sprožil prvi strel, a meril mimo desne vratnice. Minuto kasneje je grdo zgrešil še Guberac, gostje pa so prvo nevarno akcijo izpeljali v 11. minuti, ko je po levi strani krenil Morel, a se nato zapletel v domačem kazenskem prostoru. V naslednji minuti so si domači priigrali prosti strel z ugodne pozicije, a je tudi Halilović s 25 metrov zgrešil okvir vrat. Sledilo je mlačno nadaljevanje, ko so žogo v svojo posest prevzeli gostje, a so do prvega poizkusa vseeno prišli Koprčani. V 24. minuti je po prostem strelu Guberca z glavo sprožil Kokol, vendar Vidmarja ni uspel presenetiti. Štiri minute zatem so hitro akcijo izpeljali tudi Domžalčani, po povratni podaji Trajkovskega je z zunanjim delom stopala z 18 metrov močno sprožil Morel, a meril mimo leve vratnice. Sledilo je novo obdobje raztrgane igre, Koprčani so se dobro postavili na svojo polovico, ob koncu 37. minute je z velike razdalje nevarno streljal še Zec, a tudi on zgrešil domača vrata. Najlepšo priložnost polčasa so si v 44. minuti pripravili gostje. Morel je na desni strani igrišča zaposlil Simića, ki je krenil v kazenski prostor, sprožil v bližnji kot, a je bil Simčič dobro postavljen in je žogo odbil.

Drugi polčas so bolje odprli Domžalčani, podobno kot ob koncu prvega polčasa sta bila na delu Morel in Simić, ki pa v šesti minuti nadaljevanja ni izkoristil globinske podaje Francoza, saj je preveč okleval, Simčič je pravočasno krenil iz vrat in znova odbil poizkus srbskega mladeniča. Isti dvojec je bil na delu tudi v 60. minuti, a tokrat v obratni vlogi. Morel, ki je imel na levi strani kazenskega prostora precej prostora, je s prsmi lepo sprejel predložek Simića, a se je Palčič pravočasno vrnil v obrambo in žogo z dotikom po strelu preusmeril v kot. Nato pa 67. minuta in sporna odločitev sodniške ekipe, ki jo je vodil Slavko Vinčić. Po domačem protinapadu sta se pred kazenskim prostorom v teku borila Peševski in Trajkovski, se po vlečenju za dres oba znašla na tleh, Vinčić je pokazal na belo točko, čeprav je bil domnevni prekršek verjetno storjen že pred črto kazenskega prostora. Žogo si je namestil izkušeni Hadžić in z rutiniram strelom ugnal Vidmarja, Koper pa povedel v vodstvo. Koprčani so se po vodstvu pričakovano povlekli pred svoja vrata, a so gostje vseeno prišli do nekaj poizkusov. V 78. minuti je po podaji Majerja sprožil Ožbolt, a je žoga zadela Hadžića in končala v kotu, po katerem je z glavo neuspešno poizkušal tudi Horić, tri minute kasneje pa je Požeg Vancašu žogo namestil Ožbolt, a je Simčič zaustavil poizkus rojstnodnevnega slavljenca. Domžalčani so v zaključku srečanja z igralcem več, v 88. minuti je drugi rumeni karton prejel Palčič, vse moči poslali v napad, a si priložnosti, z izjemo strela Ožbolta, niso več priigrali, zato pa je imel Štromajer v drugi minuti podaljška priložnost, da dokončno odloči zmagovalca, a je Vidmar po dolgi podaji Simčiča pravočasno stekel iz vrat.

Domžalčani so s šestim porazom v sezoni, drugem v spomladanskem delu sezone, zdrsnili na tretje mesto, saj so Celjani z zmago v Radomljah skočili na drugo mesto. Obenem skrbi tudi realizacija, saj varovanci trenerja Luke Elsnerja spomladi iz igre še niso uspeli zadeti. Koprčani, ki so s tremi točkami na šestem mestu prehiteli Velenjčane, bodo v naslednjem krogu gostovali na Dolenjskem, Domžalčani na domačem igrišču v nedeljo gostijo Maribor.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…